Romario Benzar și Florin Tănase, în echipa ideală a sezonului 2015-2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Romario Benzar și Florin Tănase, în echipa ideală a sezonului 2015-2016

Sport 22 Iunie 2016 / 17:04 633 accesări
Sezonul trecut, Florin Tănase a înscris 15 goluri, a oferit șase pase decisive şi a obținut trei penalty-uri pentru FC Viitorul

Sezonul trecut, Florin Tănase a înscris 15 goluri, a oferit șase pase decisive şi a obținut trei penalty-uri pentru FC Viitorul

Liga Profesionistă de Fotbal din România a anunțat, pe site-ul oficial, echipa ideală a sezonului 2015-2016 din Liga 1. În această formație sunt trei jucători de la FC Steaua București, câte doi de la Astra Giurgiu, FC Viitorul și Pandurii Tg. Jiu, și câte unul de la Dinamo București şi CS Universitatea Craiova, iar antrenor a fost desemnat Marius Şumudică.

Echipa ideală a sezonului 2015-2016, conform lpf.ro, se prezintă astfel:

PORTAR

Florin Niţă (FC Steaua București / 29 de ani / 29 jocuri) - Clasarea Stelei pe poziţia secundă la finalul campionatului i se datorează în bună parte şi lui Niţă, care a avut în multe momente intervenţii decisive. A fost portarul care a prins de cele mai multe ori echipa etapei, de șapte ori.

FUNDAȘI

ROMARIO BENZAR (FC VIITORUL / 24 de ani / 31 jocuri) - Şi-a dominat majoritatea adversarilor. S-a remarcat şi prin jocul ofensiv de calitate, dovadă că în contul său s-au înregistrat două goluri şi patru pase decisive. Este o soluţie pentru naţională.

Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu / 32 de ani / 22 jocuri) - Decizia de a semna cu Pandurii s-a dovedit a fi una foarte bună, asta deoarece a revenit după patru ani la naţională, cu care a participat la EURO 2016. A marcat cinci goluri, a oferit o pasă decisivă şi a prins de șase ori echipa etapei.

Valerică Găman (Astra Giurgiu / 27 de ani / 28 jocuri) - Căpitanul giurgiuvenilor din 2016 şi-a condus echipa spre un succes istoric în Liga 1 Orange. Pe lângă prestaţiile excelente din defensivă, acesta a şi marcat de șase ori, majoritatea reuşitelor venind în momente dificile.

Bogdan Vătăjelu (CS U. Craiova / 23 de ani / 36 jocuri) - Foarte bun atât în defensivă, cât şi în ofensivă, unde s-a remarcat prin cele cinci goluri şi patru pase decisive. Ne aminteşte tot mai mult de Nae Ungureanu. A fost fundaşul stânga care a prins de cele mai multe ori echipa etapei, de opt ori.

MIJLOCAȘI

Dorin Rotariu (Dinamo București / 20 de ani / 32 jocuri) - A fost sezonul în care a confirmat aşteptările. A înscris opt goluri, a oferit trei pase decisive şi a încântat în multe momente cu tehnica sa. A prins de șapte ori echipa etapei.

Nicolae Stanciu (FC Steaua / 23 de ani / 28 jocuri, FOTO) - A avut un sezon formidabil, încununat cu primele selecţii la naţională, unde a devenit întâiul stelist care a purtat numărul 10 la un turneu final, după Gică Hagi. A marcat de 12 ori şi a oferit șapte pase decisive, cifre care l-au propulsat de nouă ori în echipa etapei.

Jugurtha Hamroun (FC Steaua / 27 de ani / 26 jocuri) - Indiscutabil, a fost cel mai reuşit transfer al Stelei din sezonul 2015-2016. A încântat prin driblingurile sale, cel mai bun din Liga 1 la acest capitol, şi prin pasele de calitate adresate colegilor. A înscris șapte goluri şi a izbutit patru pase decisive.

FLORIN TĂNASE (FC VIITORUL / 21 de ani / 32 jocuri) - A avut o creştere fantastică în ediţia 2015-2016 a Ligii 1 Orange, în care a reuşit să marcheze de 15 ori, a oferit șase pase decisive şi a obținut trei penalty-uri. Liderul tinerilor jucători din campionatul trecut.

ATACANȚI

Ioan Hora (Pandurii / 27 de ani / 35 jocuri) - Cele 19 goluri reuşite i-au adus lui Ioan Hora titlul de golgheter al campionatului, primul câştigat de un jucător care a îmbrăcat tricoul gorjenilor în Liga 1 Orange. Un fotbalist cu execuţii foarte bune.

Denis Alibec (Astra / 25 de ani / 26 jocuri) - A marcat 16 goluri, a oferit șapte pase decisive şi a scos patru penalty-uri, toate acestea contribuind din plin la titlul câştigat de Astra. A prins de cele mai multe ori echipa etapei, de zeceori, ceea ce confirmă faptul că a fost jucătorul campionatului.

ANTRENOR

Marius Şumudică (Astra / 45 ani) - A reuşit să formeze un grup, cu care a trecut peste momentele dificile, câştigând primul titlu din cariera de antrenor. Sub îndrumarea sa, Astra a condus clasamentul încă din primele etape ale sezonului regulat.

Taguri articol


12