2007 - un an editorial bogat la USR Dobrogea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

2007 - un an editorial bogat la USR Dobrogea

Cultură 17 Decembrie 2007 / 00:00 479 accesări

Membrii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (USR) s-au întîlnit, sîmbătă, la sediul Bibliotecii Universităţii „Ovidius”, pentru a face bilanţul activităţilor cultural-literare din acest an. La manifestare a fost prezent şi preşedintele USR Dobrogea, Ovidiu Dunăreanu, care a spus că 2007 a fost un an productiv, în special în ceea ce priveşte apariţiile editoriale. Printre cele mai recente lansări de carte s-au numărat lucrarea „Teatru III”, scrisă de Cristina Tamaş şi prima carte de critică literară, „Vivisecţii”, a lui Nicolae Motoc.

Printre activităţile cultural-literare pe care membrii USR Dobrogea le-au desfăşurat, în 2007, se numără şi lecturile publice susţinute la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, Universitatea „Spiru Haret”, Universitatea „Ovidius” şi Universitatea „Andrei Şaguna”, dar şi în judeţ, la Techirghiol, Hîrşova, Medgidia, Isaccea şi Mangalia. Preşedintele Filialei Dobrogea a USR, Ovidiu Dunăreanu, a declarat că aceste lecturi vor continua şi anul următor, pentru că reprezintă o bună ocazie de promovare a scriitorului şi literaturii contemporane.

Printre viitoarele proiecte ale USR Dobrogea se numără editarea antologiei „Cronicari la Pontul Euxin”, scrisă de Ion Roşioru, care cuprinde critici literare şi recenzii scrise de acesta de-a lungul vremii şi publicate în importante reviste de cultură. „A fost un an foarte bun şi sperăm ca şi 2008 să fie la fel. Vom continua promovarea scriitorilor contemporani, prin diferite metode”, a declarat preşedintele USR Dobrogea, Ovidiu Dunăreanu.



12