A doua lună, consecutiv, când dascălii nu îşi primesc banii la timp

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A doua lună, consecutiv, când dascălii nu îşi primesc banii la timp
Educație 14 Februarie 2018 / 21:35 1488 accesări 5 comentarii

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) anunţă că angajaţii din sistem nu au primit salariul, chiar dacă miercuri, 14 februarie, este zi de leafă, menţionând că este a doua lună consecutivă când se întămplă acest lucru. "Astăzi este zi de salariu şi, până la această oră, nimeni din Bucureşti nu a primit salariile şi nici în alte judeţe nu s-a făcut plata până acum. Este posibil ca o parte să intre în seara aceasta, dar cea mai mare parte sigur nu îşi vor primi banii azi. De când s-a schimbat fluxul acesta financiar şi s-au îngreunat procedurile de calcul şi pentru că acum nu mai vin prin consiliile locale, ci prin ministerul Educaţiei, au apărut tot felul de probleme, inclusiv şi cu modificările acestea aduse la contribuţii. Ca atare, suntem siguri că mâine vor fi unităţi de învăţământ care nu îşi vor primi banii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Dragne, preşedintele FSLI Sector 1. Sindicalistul a explicat că, deşi în ultimele zile s-a lucrat la calculele pentru salarii, plata aceastora tot a întârziat, precizând că transferul plăţii de la consiliile locale la ministerul Educaţiei îngreunează foarte mult munca personalului din inspectoratele şcolare, care şi aşa este deficitar.

"De abia de acum încolo s-au deschis finanţările şi cu siguranţă nu se vor livra banii în timp util. Când vorbim despre salarii, vorbim despre banii pe care oamenii îi pot folosi, pe care îi au pe card intraţi. Duminică, luni şi marţi încă se lucra la salarii şi de astăzi s-au deschis finanţările prin trezorerii, dar acest proces va mai dura. Este deja a doua lună în care suntem puşi într-o astfel de situaţie. În Călăraşi, de exemplu, au început să intre banii de azi, în Sălaj, vor intra o parte azi, o parte, mâine, în Argeş, toţi vor intra mâine", a adăugat Dragne.

Până în luna decembrie, ziua de plată a salariilor era cea stabilită de administraţiile locale, fiind diferită de la un caz la altul. Mutarea salariilor la Ministerul Educaţiei înseamnă că în fiecare lună, pe 14, angajaţii din sistem ar urma să îşi primească leafa.

Cadrele didactice au fost în aceeaşi situaţie şi luna trecută, când au avut o întârziere de cel puţin o zi.

La momentul respectiv, Inspectoratul Şcolar din Bucureşti a făcut mai multe verificări în peste 60 de unităţi şcolare din Capitală nu îşi primise salariile la timp.

Joi dimineaţă, reprezentanţii sindicali vor merge să discute şi să ceară explicaţii ministrului Educaţiei, Valentin Popa, încercând să se găsească soluţii pentru preîntâmpinarea acestor probleme.

Taguri articol
Loading...

5 comentarii

pdl 07:07:39 / 15 Februarie 2018
Huoooo

Basescu e de vina, huooo

Psd uraste romanii 07:32:30 / 15 Februarie 2018
Psd uraste romanii

Psd va demonstreaza zilnic ca uraste romanii. Psd favorizeaza doar bugetarii si patronii. De angajati nu-i pasa.

????? 09:42:19 / 15 Februarie 2018
Pentru pdl

??????? Ai probleme ?

RELU 13:06:25 / 15 Februarie 2018
PSD

BASESCU ESTE CEL CARE A DETURNAT BANII !

Vasile 19:39:24 / 19 Februarie 2018
Liceul Băneasa

La liceul din Băneasa directorul Rădoi a răspuns întrebărilor profesorilor, că neplata salariilor se datoreşte PSD : "Dacă votaţi PSD aşa păţiţi". Acest director, destituit pentru incompetenţă în primul mandat, se pare că are şi unele probleme medicale şi este cunoscut pentru ura sa împotriva PSD.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1734 secunde