A murit Montserrat Caballe

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A murit Montserrat Caballe
Cultură 06 Octombrie 2018 / 09:48 526 accesări 0 comentarii

Montserrat Caballe, una dintre cele mai bune voci din istoria muzicii clasice, a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, la spitalul Sant Pau, din Barcelona.

Montserrat Caballe a avut o carieră strălucită, întinsă pe patru decenii, în cele mai importante roluri ale repertoriului de operă, începând cu rolul Contesei din Nunta lui Figaro de Mozart și al Mareșalei din Cavalerul Rozelor de Richard Strauss la Festivalul muzical din Glyndebourne (1965). În același an este invitată la Metropolitan Opera din New York, unde debutează în rolul Margaretei din opera Faust de Gounod.

Montserrat Caballe este faimoasă şi pentru colaborarea cu Freddy Mercury, alături de care a cântat celebra piesă Barcelona, marcând organizarea de către oraşul catalan a jocurilor Olimpice de Vară din 1992.


Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.5903 secunde