A murit scriitoarea Mihaela Burlacu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A murit scriitoarea Mihaela Burlacu

Cultură 17 August 2016 / 14:51 13946 accesări

Scriitoarea Mihaela Burlacu a încetat din viață, miercuri dimineață. Potrivit fiicei sale, i s-a făcut rău în jurul orei 07.00, pe când se afla acasă. Echipajele de la Ambulanță și SMURD nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Pe 5 octombrie, Mihaela Burlacu ar fi împlinit 48 de ani. Joi, la amiază, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Casa Albastră. Slujba de prohodire va avea loc vineri, de la ora 14.00, la biserica Cimitirului Central, după care convoiul mortuar va pleca spre Cimitirul Municipal, unde va avea loc înmormântarea.

Pe 13 august își prezentase, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Târgului de carte „Gaudeamus - Litoral”, ultimul volum, „Cerul meu arcturian”, care văzuse lumina tiparului în luna mai, la editura Helis din Slobozia.

De formaţie economist, Mihaela Burlacu şi-a pus semnătura, în ultimii 11 ani, pe șase volume distincte: „Te iubesc e prea puţin” (2005), „Rugaţi-vă pentru îngerii ascunşi” (2007), „Decalogul tăcerilor albastre” (2008), „O vară de necuprins” (2010) și „Simfonie pentru ciulini” (2012) și „Cerul meu arcturian” (2016). Volumul de proză scurtă „Te iubesc e prea puțin” a fost distins cu Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea.

Născută la 5 octombrie 1968, în localitatea Tulcea, jud. Tulcea, Mihaela Burlacu era absolventă a Liceului de matematică-fizică „Spiru Haret” din Tulcea şi a Academiei de Studii Economice Bucureşti în anul 1993. Era economist de profesie, contabil autorizat şi expert evaluator. Lucra la Direcţia pentru Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Era membră a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, și a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Quebec, Canada, din 18 mai 2009.

Citește și:

Mihaela Burlacu duce „Cerul arcturian” la Mangalia

Mihaela Burlacu revine cu proză scurtă12