Accidentul feroviar din Italia ar avea la origine o confuzie între două trenuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Accidentul feroviar din Italia ar avea la origine o confuzie între două trenuri
14 Iulie 2016 / 16:19 318 accesări 0 comentarii

Controlorii de trafic feroviar au confundat trenurile, situaţie care a condus la producerea accidentului feroviar din Italia, afirmă unii călători, explicând că, înaintea producerii dezastrului, au fost coborâţi dintr-o garnitură feroviară şi urcaţi în alta, care a pornit rapid căci avea întârziere.

Potrivit unor călători şi rude ale victimelor citaţi de ziarul La Repubblica, problemele ar fi fost în gara Andria. Pasagerii au fost coborâţi dintr-un tren cu care ajunseseră în această gară şi care oprise pe Linia 1. Pasagerilor li s-a spus să coboare din acel tren şi să urce în altul, care era staţionat pe Linia 2. După urcarea pasagerilor, acel tren a plecat rapid din gară, pentru că acumulase întârziere şi trebuia să o recupereze. Trenul a intrat pe un segment cu o singură linie şi s-a lovit frontal cu altul, care venea din sens opus, din Corato.

Martorii susţin că aceasta ar putea fi cauza accidentului: controlorii de trafic din Andria au fost atenţi să nu plece trenul de la Linia 1, neobservând că a plecat altă garnitură. Traficul pe segmentul de cale ferată pe care a avut loc accidentul era dirijat prin telefon, printr-un sistem învechit, astfel că anchetatorii italieni se concentrează pe ipoteza unei erori umane.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1567 secunde