Acuze, orgolii şi o nouă rebranduire a PSD

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Reformă dureroasă, dar necesară Complot dejucat de Ponta?

Acuze, orgolii şi o nouă rebranduire a PSD

Politică 29 Noiembrie 2014 / 00:00 1445 accesări

UN NOU BRAND Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD de joi a adus cu el schimbări, excluderi, comploturi dezvăluite, acuzații penale, trădări, orgolii și multă demagogie din partea unora. Ce a fost acolo? Concluzia celor mai mulți analiști este că un complot de mazilire a lui Ponta a fost dejucat. În plus, social democrații au decis să transforme din temelii partidul. ”Până la Consiliul Naţional şi Congres, s-a spus că trebuie să venim cu un nou proiect politic şi poate chiar o rebranduire care să ia în calcul o schimbare de nume, de siglă”, au dezvăluit câţiva social democraţi. Liderul PSD Victor Ponta spune că e momentul să arate că PSD nu este un partid de baroni și comunişti sau că protejează penalii.

DECIZII NECESARE Victor Ponta a început ședința cu mandatul de premier pe masă, spunând că este dispus să renunțe la funcție dacă președintele ales îi garantează să înlocuitorul său va fi un alt reprezentant al actualei majorităţi. Social democrații nu au vrut să audă de așa ceva. Până la un Guvern format de un nou prim-ministru, Ponta şi-a anunţat planul pentru restructurarea partidului. Cele mai importante decizii luate în CExN au fost excluderile a trei membri importanți: Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova. Dacă de la Geoană și Vanghelie Ponta se aștepta să iasă cu declarații defăimătoare, în cazul lui Șova crede că hotărârea este reversibilă. Cât despre ceilalți doi, Ponta a explicat după CExN că Vanghelie ”e distructiv în interior”, iar Geoană vinovat de ”ipocrizie”. ”Pur şi simplu s-au despărţit nişte drumuri”, a punctat premierul. Social democrații care au votat pentru excluderea lui Vanghelie au spus că acesta s-a umilit total în fața partidului și, timp de 45 de minute, el s-a rugat de colegi să nu-l excludă. Senzația tuturor a fost însă că el avea deja un alt proiect cu Geoană de mult timp. De altfel, existau de ceva timp informații că Geoană și Vanghelie puseseră la cale un plan de debarcare a lui Ponta nu numai de la șefia PSD, dar și de la șefia Guvernului. Se pare că ei făcuseră deja o înțelegere cu Iohannis ca, după ce acesta depunea jurământul, să fie format un Guvern de Uniune Națională PSD - PNL sub conducerea lui Geoană. Dan Șova n-a fost în complot. El a plătit pentru declarațiile de după alegeri.

ACUZE, ORGANIZAȚII ȘI O DEMISIE Exclus din PSD, Marian Vanghelie s-a dus la prietenul său de petreceri de la Realitatea TV pentru a-și vărsa veninul. Vă mai amintiți cheful pe care l-a dat ziaristul Rareș Bogdan cu lideri PNL și PDL? Singurul de la PSD invitat a fost... Vanghelie. O fi având Vanghelie trecere în fața bucureștenilor din Sectorul 5, însă nu este în niciun caz un model de politician de urmat. Cele două ore de acuze la adresa celor ce l-au dat afară au fost destul de jenante. După ce l-a periat pe Băsescu, am aflat că exclusul își va face un ONG micuț prin care să pregătească debarcarea lui Ponta (nimic nou!). Mai mult, Vanghelie s-a decis să dea conducerea PSD în judecată pentru că a fost dat afară din partid! Nici Geoană nu a stat în banca lui, lansând atacuri dure. El l-a acuzat, ieri, pe Ponta de sabotarea votului din diaspora și a arătat cu degetul spre DNA și Parchetul General. Previzibil. Și el a anunțat că vrea să pună bazele unei noi platforme ”a stângii moderne” care ascultă vocea străzii, ceea ce poate însemna un nou partid. Unul dintre social democrații care a iscat discuții aprinse a fost Sebastian Ghiță care a cerut ca Ion Iliescu să fie exclus din PSD. Asta l-a înfuriat pe Ponta, care l-a amenințat că dacă nu merge în același pas cu partidul va fi exclus. Ghiță a anunțat, însă, că a mai vorbit o dată cu Ponta și a ales să demisioneze. El recunoscut că a făcut niște declarații nepotrivite și de aceea a ales să facă plece din PSD. Până la Consiliul și Congresul din primăvară, când se va alege o nouă echipă de lideri și se va decide proiectul politic pentru următorii cinci ani, vom mai vedea și auzi multe.

Taguri articol


12