Alimente care ne pot îmbolnăvi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimente care ne pot îmbolnăvi

Sănătate 14 Septembrie 2010 / 00:00 767 accesări

Specialiştii Administraţiei americane pentru controlul Alimentelor şi Medicamentelor au dat publicităţii un raport citat de care2.com, care conţine şi o listă cu cele mai riscante alimente, deşi cele mai multe dintre acestea sunt sănătoase, având o importantă valoare nutriţională. Este vorba despre verdeţuri, ouă, ton, stridii, cartofi dar şi brânză. În cazul verdeţurilor specialiştii spun că ele pot provoca infecţii cu bacteriile E.coli sau Salmonella, precum şi gastroenterită, în special prin virusul denumit Norovirus, care se răspândeşte dacă persoanele care manipulează verdeţurile nu se spală pe mâini. În privinţa ouălor, cele mai multe îmbolnăviri apărute din cauza acestor alimente sunt asociate cu Salmonella. Se spune că cea mai frecventă afecţiune provocată de ton este cauzată de scombrotoxina, o substanţă care este eliberată de acest peşte în special dacă este ţinut la temperaturi prea ridicate, şi care nu poate fi distrusa prin fierbere. Cele mai multe probleme pentru care sunt de vină stridiile apar în restaurante, cauzele principale ale acestora fiind Norovirus şi bacteria Vibrio. Cartofii, dacă sunt gătiţi necorespunzător sau mâncaţi chiar cruzi, pot determina infecţii cu E.coli sau Salmonella. Totodata, aceştia mai sunt asociaţi şi cu alte bacterii cum ar fi Shigella şi Listeria. În cazul brânzei, contaminarea acesteia cu diferite bacterii, cele mai frecvente fiind Salmonella şi Listeria, poate avea loc în special în cazul celei preparate în gospodării.



Ştiri recomandate

12