Alimente de zi cu zi pentru o sănătate de „fier”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimente de zi cu zi pentru o sănătate de „fier”

Sănătate 04 Mai 2010 / 00:00 615 accesări

Medicul Rovenia M. Brock explică, pentru Ivillage, ce ar trebui să mâncăm zilnic ca să fim sănătoşi. De exemplu, fulgii de ovăz sunt principalul aliment care ajută la prevenirea bolilor de inimă. Ei conţin fibre solubile, care contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, fulgii de ovăz conţin carbohidraţi, ceea ce înseamnă că prin conţinutul lor de proteine, încetinesc eliberarea zahărului în fluxul de sânge, dându-ţi mai multă energie. Nucile sunt foarte bogate în Omega3, mai bogate chiar şi decât somonul, dar sunt şi mai bogate în polifenoli decât vinul roşu şi jumătate din cantitatea de proteine găsită în pui. Fasolea neagră este un adevărat combustibil pentru creier, pentru că este extrem de bogată în antocianozide, ce sunt antioxidanţi foarte puternici ce ajută la îmbunătăţirea funcţiilor creierului. Afinele sunt şi ele renumite, numite chiar şi fructele minune pentru că ele conţin mai mulţi antioxidanţi decât orice alte fructe cunoscute până acum. Ajută la prevenirea cancerului, diabetului şi îmbunătăţeşte memoria. Pentru că sunt bogate în vitamina A şi C, afinele sunt bune şi pentru inimă. Morcovii mai sunt numiţi şi arma anticancer, fiind extrem de bogaţi în beta-caroten şi vitamina A.



Ştiri recomandate

12