Alimente necompatibile cu medicamentele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimente necompatibile cu medicamentele

Sănătate 03 August 2010 / 00:00 547 accesări

Medicii spun că o serie de alimente pot anula acţiunea unor medicamente asupra organismului, printre acestea numărându-se brânzeturile fermentate, alcoolul, spanacul, urzicile, salata, carnea, sunătoarea, sarea şi cafeaua. Medicul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi a explicat că, de exemplu, grepfrutul poate interacţiona cu peste 200 de medicamente, devenind periculos pentru sănătate. El susţine că acest fruct poate pune sănătatea în pericol dacă este luat atunci când se urmează un tratament cu medicamente antidepresive, antialergice, antivirale, pentru maladii cardiace, epilepsie, disfuncţii erectile, antibiotice, anticoncepţionale, astm şi cancer. Aşa cum deja se cunoaşte, alcoolul creşte şi el toxicitatea pilulelor utilizate în tratamentul maladiilor cardiace, hepatice şi neurologice. “Alcoolul nu trebuie băut nici atunci când se administrează paracetamol. Pe de altă parte, băutura inactivează unele medicamente cum sunt penicilinele”, completează nutriţionistul.

Taguri articol


12