„Amor caliente”, o nouă provocare muzical-coregrafică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Teatrul „Oleg Danovski”

„Amor caliente”, o nouă provocare muzical-coregrafică

Cultură 13 Septembrie 2013 / 00:00 698 accesări

Zglobie, în paşi de dans clasici sau ritmaţi, muza Terpsichore nu se odihneşte în această toamnă. Dimpotrivă. Ea îi va inspira în noua stagiune pe artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet (TNOB) „Oleg Danovski”. Astfel, Compania de Balet revine în faţa publicului avid de dans pe 26 septembrie, cu un spectacol special: „Don Quijote”, de Ludwig Minkus. Temerarul şi visătorul personaj al lui Cervantes, care se luptă cu morile de vânt, va fi interpretat, în premieră, de tânărul balerin Sergiu Dan.

Pe lângă titluri deja cunoscute, precum dipticul „Noaptea Walpurgiei”, de Gounod, şi „Carmen”, de Bizet - Scedrin, „Cenuşăreasa”, de Prokofiev şi Massenet, sau „Lacul lebedelor”, de Ceaikovski, publicul va petrece şi alte clipe minunate în sala de spectacole.

SPECTACOL DE ECHIPĂ La început de stagiune, nu vor lipsi surprizele coregrafice. Una dintre ele îi va impresiona atât pe iubitorii muzicii, cât şi pe cei pasionaţi de dans. Este vorba despre un spectacol complex, „Amor caliente”, cu muzică latino-americană şi dans, la succesul căruia vor contribui artiştii lirici, soliştii de balet şi orchestra. De coregrafie se va ocupa Horaţiu Cherecheş, conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Radu Ciorei, iar scenografia va fi realizată de Eugenia Tărăşescu-Jianu. Concepţia artistică şi regia spectacolului „Amor caliente” aparţin unei echipe complexe din care face parte şi directorul TNOB, soprana Daniela Vlădescu. „Este un spectacol de echipă. Este mult mai complex decât „Marussia” şi „L’heure d’or de Paris”, cu solişti, orchestră şi balet”, a spus directorul TNOB, Daniela Vlădescu.

Spectacolul va avea premiera în cadrul celei de-a XXXIX-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, care se va desfăşura în perioada 26 octombrie - 24 noiembrie. Până atunci, la TNOB se repetă intens, iar cei care iubesc muzica şi poveştile cu final fericit sunt aşteptaţi mâine, de la ora 19.00, la prima întâlnire cu muza Eutherpe a stagiunii 2013-2014. Ei vor petrece cu „My Fair Lady”, pe muzica lui Frederick Loewe.12