Angajații de la Finanțe continuă greva!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Angajații de la Finanțe continuă greva!
Social 16 Mai 2017 / 10:10 2071 accesări 2 comentarii

Salariații din Finanțe continuă, marți, protestele în Prahova, Ialomița și Satu Mare, existând posibilitatea ca angajații să protesteze în Galați, Buzău, Iași, Botoșani, Bacău și Cluj. În București nu se protestează astăzi, a declarat, pentru Mediafax, președintele Sed Lex, Vasile Marica.

„Sunt oameni care vor să iasă în continuare în stradă, au ieșit în stradă, unii așteaptă întâlnirea de mâine pe care o avem cu ministrul Finanțelor și pe cea cu premierul. Speranțe foarte mari nu sunt din partea colegilor noștri, pentru că ei și-au cam pierdut încrederea în politicieni că duc până la capăt ceea ce au promis”, a spus Marica.

Președintele Sed Lex a precizat că singura modalitatea de rezolvarea a nemulțumirii angajaților este o intervenție a Guvernului în comisiile parlamentare. „Noi știm foarte clar că singurul mod în care se poate rezolva situația este printr-o intervenție a guvernului la comisiile parlamentare”, a spus Marica.

Sed Lex a transmis către Ministerul Finanțelor Publice o nouă grilă de salarizare. „Am transmis o nouă grilă, un mod de a vedea lucrurile diferit față de ceea ce este în grila de salarizare, cu altă ierarhizare, un alt mod de a vedea importanța și complexitatea muncii în sistemul fiscal în România, această armată care se ocupă de colectare, de gestionarea banului public. După ce am făcut aceste lucruri, la propunerea Guvernului a ieșit inclusiv ca sporul de 15% către parlament să fie anulat, ceea ce i-a deranjat foarte mult pe colegii noștri, ceea ce duce la scăderi de salarii, ceea ce face să fie o stare de nemulțumire și disconfort genereal, pentru că atunci când îți ia cineva din bani, este grav”, a explicat Marica.

Aproximativ 1.000 de salariați au protestat, luni, în fața Ministerului Finanțelor Publice pentru a atrage atenția că noul proiect al legii salarizării duce la tăieri de salarii, fără a ține cont de complexitatea și importanța activității angajaților Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate în implementarea politicii fiscale din România. Potrivit unui comunicat transmis luni de Sed Lex, aproape 22.000 de salariați ai sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor Publice au protestat în țară.

Bogdan Stan, președintele ANAF, a declarat luni, pentru Mediafax, că propunerile de modificare a legii salarizării au fost depuse la Guvern. „Nemulțumirile sindicatelor sunt legate de legea salarizării. Am avut deja discuții cu liderii de sindicat. Le-am ascultat revendicările. Am depus la Guvern propunerile de modificare a legii, în sensul eliminării discrepanțelor și al menținerii sporului de 15%. În mod onest și deschis suntem în dialog permanent cu aceștia. Le solicit și pe această cale, să își reia lucru și îi asigur că în calitatea mea de președinte voi face demersurile necesare pentru ca nemulțumirile lor să fie auzite și să gasim soluții în vederea bunei funcționări a activității instituției”, a declarat președintele ANAF, Bogdan Stan, pentru Mediafax.

Taguri articol

2 comentarii

Vasile 15:09:54 / 16 Mai 2017
greva finante

Minciuni. Sa inchida gura la oameni.

a 08:43:54 / 17 Mai 2017
a

6+4=10

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1642 secunde