Antrenor constănţean cooptat în staff-ul lotului olimpic feminin de baschet 3x3

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În vederea pregătirii pentru Jocurile Olimpice

Antrenor constănţean cooptat în staff-ul lotului olimpic feminin de baschet 3x3

Sport 29 Mai 2020 / 18:24 922 accesări
Alexandru Olteanu (sursa foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanta)

Alexandru Olteanu (sursa foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanta)

Pagina de Facebook Baschet Club Athletic Constanta a anunţat, vineri, cooptarea tehnicianului constănţean Alexandru Olteanu în staff-ul lotului olimpic feminin de baschet 3x3 din postura de antrenor. Conform Federaţiei Române de Baschet, Alexandru Olteanu va începe pregătirile cu fetele din echipa tricoloră, fiind al doilea membru Athletic din staff care să alătură „Acvilelor” în această perioadă, după ce Andrei Talpeș, din postura de team manager, a fost alături de naționalele 3x3 în ultima perioadă a campaniei de calificare la Jocurile Olimpice, grație și turneelor organizate de SPORT ARENA STREETBALL care au punctat în rankingul mondial pe națiuni.

Lotul feminin olimpic de baschet 3x3 al României va intra de la mijlocul săptămânii viitoare în cantonament de pregătire la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, conform planului de pregătire aprobat de Consiliul Director al FRB și de Comisia Tehnică a COSR pentru perioada 01.06 - 29.07.2020. Pregătirea de la baza sportivă a COSR va fi efectuată cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 iar la începutul lunii iunie atât sportivele, cât și membrii staff-ului tehnic, vor efectua teste Real Time PCR - COV-19

Până la aflarea rezultatelor acestor teste necesare pentru a putea participa la antrenamente, sportivele se vor pregăti individual la domiciliu, urmând ca din data de 4 iunie, în cazul în care nu există probleme medicale, să intre pentru următoarele trei săptămâni în cantonamentul de la Complexul Olimpic „Sydney 2000”.

Pentru această primă acțiune organizată după ridicarea stării de urgență din România au fost convocate următoarele sportive: Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Anca Şipoş, Alexandra Uiuiu, Annemarie Godri-Părău, Florina Gabriela Stănici, Elisabeth Pavel, Sonia Ursu-Kim și Ashley Walker. Primele șapte sportive se vor prezenta la Izvorani în data de 4 iunie și urmează să se pregătească timp de trei săptămâni sub îndrumarea directă a membrilor staff-ului tehnic, în vreme ce ultimele trei sportive, Pavel, Ursu-Kim și Walker, se vor pregăti, în continuare, de la domiciliu. Pivotul Elisabeth Pavel a revenit în aceste zile în țară din Italia și este obligată să-și petreacă urmatoarele două săptămâni în izolare la domiciliul din Sibiu, în vreme ce Sonia Ursu se află în Coreea de Sud, iar Ashley Walker este în SUA.

Componența staff-ului tehnic care va fi prezent pe toată perioada cantonamentului de la Izvorani: Alexandru Olteanu (antrenor), Diana Torje (doctor), Mircea Nuțescu (fizioterapeut/kinetoterapeut) și Cristian Olteanu (psiholog).

Astfel, după mai bine de două luni de pregătire individuală la domiciliu, situație cauzată de restricțiile din starea de urgență, componentele lotului olimpic de baschet 3x3 vor putea reveni pe teren și vor începe pregătirea într-un cadru organizat în incinta unei baze sportive controlată epidemiologic, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19.

Conform planului de pregătire, staff-ul tehnic al lotului olimpic de baschet 3x3 are în vedere mai multe obiective referitoare la pregătirea fizică, tehnică, tactică și nu în ultimul rând la cea psihologică. În prima săptămână de pregătire se va pune accent pe readaptarea la mișcare după perioada de carantină și pe îmbunătățirea mobilității. Vor urma alte două săptămâni de antrenamente, vizându-se în principal pregătirea fizică generală și dezvoltarea capacității de efort aerob, îmbunătăţirea echilibrului, mobilității și a stabilității, optimizarea jocului de picioare și brațe, maximizarea capacității de mânuire a mingii, precum și îmbunătățirea acurateții aruncării la coș și a pasării.

La finalul acestei acțiuni, componentele lotului olimpic se vor întoarce acasă pentru o săptămână, perioadă în care se vor efectua din nou antrenamente individuale on-line, urmând ca din data de 2 iulie să revină la Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani pentru cel de-al doilea cantonament de trei săptămâni, la care va participa şi Eli Pavel.

Reamintim ca România a obținut calificarea la turneul feminin de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, alături de Rusia, China și Mongolia, grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019 (n.n. - România s-a situat pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa in topurile FIBA 3x3). La turneul olimpic urmează să mai participe și alte patru națiuni, care urmează să fie stabilite după disputarea unor turnee de calificare, acestea urmând să se desfășoare cel mai probabil în 2021.12
Pagina a fost generata in 0.256 secunde