Audierile continuă în dosarul Apuseni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Audierile continuă în dosarul Apuseni

Justiție 17 Aprilie 2014 / 00:00 553 accesări

Audierile în cazul tragediei din Apuseni continuă. Ieri a venit rândul conducerii Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, dispecerilor instituţiei şi angajaţilor Ambulanţei Bucureşti să fie audiaţi, în calitate de martori, în dosarul Apuseni, iar în perioada următoare vor fi chemaţi să dea declaraţii controlori de trafic aerian şi persoane vătămate, potrivit PICCJ. "În continuarea cercetărilor care se efectuează în dosarul privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, echipa de procurori din cadrul Secţiei parchetelor militare, desemnată cu instrumentarea cauzei, a procedat, în perioada 07.04.2014 - 11.04.2014, la audierea, în calitate de martori, a unor persoane din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, respectiv din conducerea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, precum şi a unor dispeceri de serviciu la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă", se arată într-un comunicat de presă de ieri al PICCJ. De asemenea, în perioada 24 martie - 4 aprilie au fost audiaţi, tot în calitate de martori, angajaţi ai Centrului de Operaţii Aeriene din Ministerul Apărării Naţionale, precum şi ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.

Parchetul instanţei supreme preciza, în 8 aprilie, că au fost analizate înregistrările video obţinute de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, privitoare la momentele anterioare decolării. Procurorii au analizat şi normele interne şi procedurile referitoare la desfăşurarea activităţilor de prelevare şi transplant de organe, în baza unor informaţii primite de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov. "În interesul soluţionării cauzei, au mai fost solicitate de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Elias, Spitalul „Sfânta Maria“ şi Spitalul Beiuş documentele privind raporturile juridice de muncă dintre aceste instituţii şi membrii echipei medicale; de la Agenţia Naţională de Transplant au fost solicitate normele interne şi procedurile referitoare la desfăşurarea activităţilor de prelevare şi transplant de organe", precizează PICCJ.

Reamintim că pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. Familia Aurei Ion s-a constituit parte civilă în dosar, nestabilind deocamdată suma pe care o va solicita ca daune morale, au declarat oficiali din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.



12