Avionul prăbușit în Egipt nu a fost lovit din exterior

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avionul prăbușit în Egipt nu a fost lovit din exterior

Externe 02 Noiembrie 2015 / 16:41 533 accesări

Au apărut primele concluzii - ce-i drept, cam contradictorii - cu privire la cauzele producerii catastrofei aviatice din Egipt. În timp ce reprezentanții companiei aeriene ruse aparținătoare a aeronavei susțin că doar un factor extern ar fi putut cauza tragedia, un membru al echipei de anchetă ce analizează cutiile negre susține că avionul nu a fost lovit din exterior. Afirmația exclude, practic, varianta ca avionul să fi fost lovit de o rachetă a grupării teroriste Stat Islamic, care se grăbise să revendice doborârea aeronavei ruse.

Avionul companiei ruse Kogalîmavia care s-a prăbușit sâmbătă în Egipt nu a fost lovit din exterior și pilotul nu a lansat un apel SOS înainte ca aparatul să dispară de pe radar, relatează Reuters, citând o sursă din cadrul comisiei ce analizează cutiile negre ale avionului. Sursa citată a refuzat să furnizeze mai multe detalii, dar a precizat că-și bazează afirmațiile pe examinarea preliminară a cutiilor negre recuperate după prăbușirea avionului. O sursă din cadrul Ministerului Aviației precizase anterior că analiza cutiei negre care înregistrează parametrii de zbor este încă în desfășurare.

Directorul general al companiei aeriene Kogalîmavia, Aleksandr Smirnov, declarase anterior la Moscova că avionul Airbus A321-200 se afla într-o stare tehnică excelentă și numai un factor extern poate explica prăbușirea aparatului, potrivit RIA Novosti. ”Noi excludem orice defecțiune tehnică sau eroare de pilotaj”, a adăugat el, subliniind că ”singura cauză posibilă a accidentului este un factor extern”. Avionul Airbus A321-200 nu putea să se dezintegreze în aer din cauza vreunei defecțiuni tehnice, a declarat directorul general al companiei. ”Totul ne face să credem că, la începutul catastrofei, echipajul a pierdut complet controlul asupra avionului”, a indicat Smirnov. Un alt reprezentant al companiei a precizat că aparatul suferise, înainte de aceasta, avarii structurale semnificative, iar piloții nu au mai apucat să intre în contact radio cu controlorii de trafic aerian, conform RIA Novosti.

Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, având la bord 224 de persoane (221 de ruși și trei ucraineni), s-a prăbușit sâmbătă dimineață în deșertul Sinai, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din stațiunea Sharm el-Sheik, cu destinația Sankt Petersburg.

Citește și:

Un avion rusesc s-a prăbușit în Egipt: 224 de morți

Perimetru de căutare extins în cazul avionului prăbușit în Egipt

F-16 al Forțelor aeriene daneze s-a prăbușit în Marea Nordului. Pilotul s-a catapultat

Elicopter prăbușit în Libia

F-18 american, prăbuşit în Anglia

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Vaslui

Avion prăbușit în Columbia

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1556 secunde