Bătrâne jefuite de false angajate ale unui supermarket!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se întâmplă la Constanța!

Bătrâne jefuite de false angajate ale unui supermarket!

Eveniment 27 Iunie 2016 / 18:22 721 accesări

Le-au bătut la ușă, le-au zâmbit frumos, le-au mințit că lucrează pentru un supermarket și că au venit să le aducă mai multe produse cu titlu gratuit. După ce au fost lăsate în casă, au furat toți banii pe care i-au găsit. Este vorba despre două individe ce au șterpelit duminică 2.800 de lei din locuințele a două pensionare. Una dintre ele a fost capturată rapid de polițiști, care au reușit să recupereze astfel întregul prejudiciu. Cea de-a doua este căutată.

Dacă nu e metoda "Accidentul", cu toate variațiile ei, e cea cu lucrătorii de la deratizare sau cu pomana. Cert este că, în ultimii ani, escrocii care încearcă și, din păcate, reușesc să scoată bani de pe urma naivității celor din jur au inventat în permanență povești pentru a-și induce victimele în eroare și a-și atinge scopurile. O demonstrează și două cazuri petrecute la Constanța în ziua de duminică. O femeie de 38 de ani, din Galați, a fost reținută de anchetatori sub acuzația că ar fi furat economiile a două bătrâne din Constanța după ce a intrat în locuințele lor sub pretextul că lucrează pentru un cunoscut supermarket. Potrivit anchetatorilor, individa își mințea victimele că firma la care pretindea că lucrează derulează o promoție și că a venit pentru a le oferi cu titlu gratuit mai multe produse...

Încântate de "norocul" ce a dat peste ele, cele două constănțence, una de 72 și cealaltă de 76 de ani, i-au permis individei și complicei acesteia să le treacă pragul. Imediat după ce se vedeau în casele păgubitelor, una dintre autoare își ținea gazda de vorbă, în timp ce a doua cerea voie să meargă la toaletă. În realitate, aceasta scotocea rapid toate locurile în care bătrânele și-ar fi putut păstra banii și lua tot ce găsea. Într-unul dintre cazuri, prada suspectelor a fost de 2.100 de lei, în vreme ce la a doua lovitură acestea au plecat cu o sumă mai modestă, 700 de lei.

Imediat după ce au aflat despre cele două furturi, polițiștii Secției 2 au pornit o anchetă. Și, spre surprinderea celor două individe care probabil se gândeau că au găsit la Constanța un spațiu de manevră foarte profitabil, anchetatorii au ajuns în scurt timp pe urmele lor. Una dintre suspecte, în vârstă de 38 de ani, a fost capturată rapid de oamenii legii. Atât de rapizi au fost polițiștii încât hoațele nu au apucat să cheltuiască nici măcar un leu din prada obținută. Banii au fost găsiți în posesia femeii de 38 de ani și înapoiați celor două pensionare. Pe numele gălățencei s-a emis o ordonanță de reținere de 24 de ore. Ea a fost prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă. Partenera ei de "afaceri" este căutată încă de anchetatori.

De-a lungul timpului, la Constanța au fost semnalate diverse moduri de operare folosite de hoți, dar primul loc în topul inventivității aparține unei femei care la sfârșitul lunii martie a păcălit un pensionar de 92 de ani să o lase să-i intre în casă spunându-i că a venit cu pomană și că vrea să-i ofere 100 de lei. Escroaca i-a zis păgubitului că are doar o bancnotă de 200 de lei și l-a rugat să i-o schimbe. Fără să bănuiască faptul că i se întinde o cursă, omul a mers în dormitor, de unde a adus 100 de lei. Individa a observat în acest fel unde își ține victima sa banii și ulterior, profitând de un moment de neatenție din partea gazdei sale, a reușit să-i sustragă dintr-un dulap suma de 5.000 de lei... Bătrânul jefuit a descoperit ce s-a întâmplat abia după ce suspecta a plecat. Omul a sunat imediat la 112 și a cerut ajutorul autorităților.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității le recomandă cetățenilor să nu primească în casă persoane care pretind că vor să dea de pomană, care spun că lucrează pentru firme ce furnizează diverse servicii sau pentru societăți comerciale de curierat, ori care susțin că au promoții pentru anumite produse. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să nu le furnizeze necunoscuților informații despre membrii familiei sau despre vecini.

Citește și:

Escrocii au scos peste 80.000 de lei prin metoda „Pomana“, la Constanța!



12