Boala care nu se vede la analize, dar provoacă dureri groaznice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Boala care nu se vede la analize, dar provoacă dureri groaznice

Sănătate 23 Septembrie 2018 / 18:30 1153 accesări

Poate provoca dureri îngrozitoare, crampe, constipație și diaree. Este vorba, potrivit medicilor, de simptome care pot anunța sindromul de colon sau intestin iritabil, o boală a sistemului digestiv. Cunoscută sub mai multe denumiri, inclusiv colită sau colon spastic, nu există însă nicio legătură cunoscută între această afecțiune și bolile inflamatorii intestinale, precum boala Crohn sau colita ulceroasă. Pentru o funcționare corectă a tractului gastro-intestinal și pentru diminuarea simptomelor de intestin iritabil, dieta corectă este foarte importantă.

Astfel, potrivit site-ului doctorulzilei.ro, obiceiurile alimentare pot ameliora simptomele bolii. Mesele trebuie luate la ore regulate, de asemenea trebuie consumate cât mai multe lichide, în planul alimentar trebuie adăugate fibre dietetice și, nu în ultimul rând, trebuie evitate alcoolul, ciocolata, lactatele, zahărul, dar și alimentele bogate în sulf (fasole, varză, conopidă, broccoli). Pentru a ajuta deci la reglarea funcției intestinului, nu săriți peste mese și încercați să le luați la aproximativ aceeasi oră în fiecare zi.

Pâinea din cereale integrale, fructele și legumele sunt surse bune de fibre, iar apa este cea mai bună, știut fiind faptul că alcoolul și băuturile care conțin cofeină stimulează intestinele și pot inrăutății diareea, iar băuturile carbogazoase pot produce gaze. Porțiile nu trebuie supradimensionate, ele ar atrebui să fie mai degrabă reduse cantitativ.

Este știut faptul că și depresia, și stresul pot genera simptome intestinale sunt recomandate exercițiile fizice regulate, cel mai bine fiind, de altfel, ca orice antrenament să aibă girul medicului dumneavoastră. Gestionarea corectă a stresului este, de altfel, o parte de care trebuie să ținem cont atunci când avem sindrom de intestin iritabil, activitatea de relaxare fiind obligatorie pentru bolnavii care suferă de această afecțiune.12
Pagina a fost generata in 0.1597 secunde