Canotorul Niccolo Mornati a fost depistat pozitiv cu Anastrozol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Canotorul Niccolo Mornati a fost depistat pozitiv cu Anastrozol

30 Aprilie 2016 / 14:14 365 accesări

Canotorul italian Niccolo Mornati, de patru ori medaliat la Campionatele Mondiale și frate al șefului delegației italiene pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv cu un produs interzis, a anunțat Comitetul Olimpic Italian (CONI), citat de AFP.

Mornati a fost depistat pozitiv cu Anastrozol, un medicament utilizat pentru tratarea cancerului de sân.

Conform cotidianului sportiv italian Gazzetta dello Sport, acest produs are un efect anabolizant "marginal" și poate masca absorbția de testosteron și limitează efectele secundare.

Canotorul a fost suspendat cu titlu preventiv în așteptarea continuării procedurii, iar participarea sa la Jocurile Olimpice de la Rio din această vară, care ar fi fost a patra din carieră, pare foarte improbabilă.

Niccolo Mornati, de trei ori vicecampion mondial (2005 și 2006 la opt+1 și în 2007 la 4 fără cârmaci), este fratele unui alt canotor, Carlo Mornati.

Acesta din urmă, dublu campion mondial și vicecampion olimpic, este secretar general adjunct al CONI, responsabil cu pregătirea olimpică. El a fost desemnat șef al delegației italiene la Rio.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.23 secunde