Cât de (ne)pregătită este stațiunea Mamaia? Moloz, tristețe și pustietate...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
N-ai ce vedea Cât de (ne)pregătită este stațiunea Mamaia? Moloz, tristețe și pustietate...
Administrație 26 Aprilie 2018 / 18:31 1885 accesări 3 comentarii

Mai sunt doar câteva zile până la 1 Mai, dar se poate spune că minivacanța aferentă a început. Iar în această perioadă toată atenția cade asupra stațiunilor de pe litoral, cuprinse de o febră a pregătirilor rar întâlnită. Peste tot se muncește de zor pentru ca sezonul estival să fie deschis cu succes, turiștii să dea năvală pe la noi, să fie fericiți și chiar să revină. Dintre toate stațiunile, Mamaia parcă iese cel mai mult în evidență... în imaginația primarului Constanței, Decebal Făgădău, care vorbește despre această stațiune ca și cum ar fi cel puțin o insulă exclusivistă, mințindu-i în ochi pe cei care au trecut în ultimele zile prin zonă. „Stațiunea Mamaia este curată, sigură, pregătită de oaspeți și avem un program de evenimente dedicate tuturor turiștilor, dar și constănțenilor. Împreună cu operatorii economici am pus la punct un calendar de evenimente extrem de dinamic, pentru tot sezonul estival. Telegondola funcționează, autobuzele supraetajate vor circula, unitățile de cazare au început să își amenajeze inclusiv locurile de joacă pentru copii și de asemenea, să nu uităm că Mamaia, spre deosebire de alte stațiuni, are în spate un oraș puternic și frumos așa cum este Constanța. Așteptăm din ce în ce mai mulți turiști, suntem pregătiți, avem salvamari, operatorii economici și-au unit eforturile și au făcut curat, așa că vom avea o vacanță reușită și plină de momente de neuitat. Componenta privată a născut evenimente extraordinare, iar Sunwaves-ul aduce anul acesta peste 20 de mii de turiști, dintre care jumatate din afara țării. Evident că este mult de lucru, dar una peste alta suntem pregatiți, parcă mai pregăți ca în alți ani și trebuie să le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat eforturilor noastre pentru că veți vedea anul acesta o stațiune Mamaia și un oraș Constanța pregătite să își întâmpine turiștii“, a declarat Făgădău, luni, 23 aprilie, la întâlnirea cu ministrul Turismului, Bogdan Trif.

CUM ARATĂ, ÎN REALITATE, STAȚIUNEA MAMAIA

Am fost și noi, joi, 26 aprilie, într-o „vizită de lucru”, cum le place oamenilor cu funcții înalte să spună, pentru a vedea cât de curată și pregătită este stațiunea Mamaia. Din păcate, pustietatea apăsătoare a stațiunii ne-a lovit crunt. Terasele, restaurantele și autoservirile deschise se pot număra pe degetele de la o mână, iar la hoteluri se muncește la curățenie de parcă vine sfârșitul lumii. Aproape că nu există plaje pregătite de turiști, iar mizeria parcă domnește peste tot. Mai mult, turiștii care aleg să vină în Mamaia de 1 mai vor fi întâmpinați de... clădiri în construcție și restaurante în șantier. De departe cea mai tristă zonă din Mamaia este cea aflată în centru, adică zona Cazinoului, de altfel una dintre cele mai circulate din stațiune. Acolo nici magazinele de articole de vară nu sunt deschise, iar peste tot roiesc muncitori care lucrează la renovarea și recondiționarea restaurantelor și hotelurilor din zonă. Nu mai spunem că n-ai loc să te întorci din cauza materialelor de construcții din drum. Deloc surprinzător pentru noi, nici telegondola nu funcționează, în ciuda celor spuse de șeful administrației locale. Joi (26 aprilie), la prânz, instalația nu funcționa, casele de bilete erau închise, iar zona era înțesată de muncitori care, cel mai probabil, făceau probe. Iar asta se întâmpla la trei zile după ce primarul Decebal Făgădău spunea că „telegondola funcționează”. Poate că, până la 1 Mai, muncitorii vor da zor și totul va arăta ca în cataloagele de prezentare. Dar e puțin probabil ca asta să se întâmple peste tot în Mamaia. La stadiul în care se afla stațiunea în după-amiaza de 26 aprilie, avem mari semne de îndoială.

Loading...

3 comentarii

Amintiri 08:09:35 / 27 Aprilie 2018
Pe vremuri...

Știați că înainte de "revoluția" din 1989 autobuzul 40 circula în program normal de la Gara Constanta până la capătul stațiunii Mamaia ? Atunci se putea. Biletul costa dublu, 2 lei in loc de 1 leu. Cel mai scump bilet la cinematograful Republica costa 4 lei iar o pãine 3,50 lei.

Alecu 09:33:27 / 27 Aprilie 2018
Primar mincinos cronic

Pai Fătălău spunea ca stațiunea Mamaia nu a fost niciodată mai curata ca acum, cu toate ca pe 24 aprilie am făcut un traseu pe malul marii, de la hotel Parc , pana la hotel Rex, iar peisajul arata dezolant, probabil acest Fătălău , este total nepregătit pentru funcția de primar .

titi 20:02:28 / 28 Aprilie 2018
mizerie

DE ce voi reporterii ziarelor locale aveti scarba sa va duceti sa vedeti ce jalnica este este plaja MODERN ,plaja unde bunicii si parintii vostri ,sigur au facut plaja aici in conditii decente cu w.c-uri si dusuri si cosuri de gunoi.Miscati-va curul si faceti si voi ceva ptr. noi adevaratii constanteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1982 secunde