Ce avantaje salariale ar avea unii români dacă se întorc să lucreze în provincie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Anunţ important al ministrului privind salariile acestor români! Ce avantaje salariale ar avea unii români dacă se întorc să lucreze în provincie
Sănătate 21 Aprilie 2019 / 07:21 748 accesări 1 comentariu

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, în condiţiile în care salariile medicilor au fost majorate, iar spitalele vor fi dotate în acest an, va depinde doar de managementul unităţilor respective ca doctorii să vină şi în spitalele de provincie. Întoarcerea lor în oraşele de provincie, în urma ultimului anunţ al ministrului, va aduce avantaje pentru toată lumea. Rămâne de văzut dacă ambele părţi îşi vor respecta promisiunile.

SUNT BANI PENTRU INVESTIȚII

"Există o problemă legată de medici la Giurgiu, dar am întâlnit astfel de situaţii şi la Ialomiţa sau Călăraşi. (...) În centrele universitare nu avem această problemă, nici în Bucureşti. Avem spitale unde medicii care lucrează efectiv în spital, nu fac gărzi, sunt medici care fac gărzi doar pe contracte de gardă. Consiliul Judeţean Giurgiu oferă sprijin medicilor care vin aici, în sensul că decontează naveta. Au fost oferite până acum trei locuinţe, salariile sunt corespunzătoare. Eu sunt convinsă că atunci când centrele universitare se vor suprasatura, medicii vor veni şi aici, pentru că salariile sunt majorate şi vom dota spitalele, pentru că era foarte frustrant pentru un medic care a făcut un rezidenţiat într-un centru universitar să vină într-un spital care nu are aparatură sau să vină pentru un salariu foarte mic. Anul trecut s-au majorat salariile, anul acesta sunt bani pentru investiţii, din acest moment depinde de managementul spitalului. I-am întrebat pe medicii care merg, de exemplu, într-un spital de provincie în Franţa care este raţiunea pentru care merg acolo şi nu merg la Tulcea, Galaţi, în Giurgiu sau la Ploieşti şi mi-au spus: salarii, aparatură şi respect", a declarat Pintea, potrivit Agerpres.

Demnitarul susţine că primii paşi au fost făcuţi, iar medicii vor alege şi oraşele mai mici din România.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a aflat sâmbătă într-o vizită oficială la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru a vedea aparatura în valoare de peste 1, 2 milioane de lei cu care a fost dotat spitalul prin fonduri de la Ministerul Sănătăţii în ultima perioadă.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

hipocrat 09:10:34 / 21 Aprilie 2019
fara menajamente altfel......

Lor le lipseste distractia de la oras,anturajul de lume buna bine imbracata,scirba de tarani prosti ,masini luxoase ,visuri de Paris sau Londra, deci conditii din Grey Anatomy ptr care cel putin 5o% a fost motivarea in cariera.Problema cu banii inca nu e rezolvata nici pe departe,ptr o viata de lux nu iti ajunge nici 10000 euro pe luna,poate s-ar mai rezolva cu legalizarea spagii,poate ceva stagiu in strainatate nu ar fi un lucru rau ,acolo le mai ies fumurile din cap si se cerne neghina capatata in facultatile de doi bani aparute peste noapte in orase de provincie.Returnarea banilor pe studii si repartitiile celor care au terminat facultati second hand,cu rezultate la absolvire de aceeasi slaba categorie in orasele,comunele si satele de provincie trebuiesc sa devina compulsatorii altfel nevrind sa supare votantii PSD vom avea mereu aceeasi problema Dresajul se face cu zaharelul dar si cu nuiaua cind se impune.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1928 secunde