Ce o recomandă pe Viorica Dăncilă ca posibil premier? Locul de naştere!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce o recomandă pe Viorica Dăncilă ca posibil premier? Locul de naştere!
Politică 15 Iunie 2017 / 13:34 4100 accesări 2 comentarii
Viorica Dăncilă - Sursa foto: liberinteleorman.ro

Viorica Dăncilă - Sursa foto: liberinteleorman.ro

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă este o variantă a social-democraților pentru funcția de premier, în locul lui Sorin Grindeanu, potrivit unor surse politice citate de Antena 3. Mai sigur vom afla după finalizarea Consiului Executiv Naţional al PSD (CExN), care începe la ora 14.00. În cadrul acestei întâlniri, pesediştii vor stabili strategia de viitor şi ieşirea din actualul blocaj. După ce preşedintele Klaus Iohannis pare că le-a dat o lecţie, explicându-le că nu pot fi demarate procedurile pentru numirea unui alt premier atâta vreme cât acesta este încă în funcţie, pesediştii încearcă acum să îl scoată pe Grindeanu din schemă. Au o singură posibilitate: moţiunea de cenzură, însă această variantăeste una care a scris istorie în politica românească, deoarece este pentru prima oară când se depune moţiune de cenzură împotriva unui singur om. Rămas fără sprijin politic, Grindeanu a declarat că nu îşi dă demisia decât după ce Iohannis va nominaliza un alt premier.

Sperăm doar ca povestea de mai sus, cu europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, să provină de la o sursă neinspirată.

CV-ul doamnei nu este nici pe departe impresionant. A condus multe femei, începând cu localitatea Videle şi urcând spre vârful piramidei, România. Este inginer şi a devenit europarlamentar pe unul dintre locurile eliberate de Titus Corlățean și Cătălin Nechifor. În afară de faptul că este născută în Teleorman, nu ne dăm seama ce o recomandă să fie premierul României, unul mai bun decât Grindeanu, în afară de… desigur, locul naşterii.

Aşadar, de la particular la general, Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD - Oraș Videle. În prezent, Viorica Dăncilă este președintele Comitetului Executiv al Organizației femeilor social democrate din Romania (OFSD). În 2009, Viorica Dăncilă a fost aleasă europarlamentar din partea PSD.

Biografie

S-a născut la 16 decembrie 1963, la Roșiorii de Vede, județul Teleorman. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploiești, în 1988. În 2006 a absolvit masterul ''Spațiul Public European'' din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Este specializată în programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD - Oraș Videle.

La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democratca urmare a părăsirii de către Titus Corlățean și Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentarnațional.

În cadrul Parlamentului European a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar și al Delegației pentru relațiile cu țările din Mashrek și membru titular în Comisia pentru bugete și în Delegația pentru relațiile cu Israel.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD+PC în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009.

Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

2 comentarii

Dara 13:37:07 / 16 Iunie 2017
Ocaua !

1500 lei, de la care partid ai apărut și tu, păi, asta-i retribuție, praf în ochii celor care te pot crede, noi, unii, nu te credeam, dar mai poți crede excrocii și excroacele, câtă leafă ai lefegiule, credem că ai de 20 de ori suma amintită in anteriorul mesaj, chiar ne crezi sclavii tăi / voștri ?! Hai, pa și pusi " my love ", că ne-am săturat de excroci și excrocheriile voastre, excrocilor, de 30 de ani, ne fluturați, că românii vor avea un viitor luminos, ca " luminița de la capătul tunelului " lui Victor Ciorbea și tot în întunericul dezastrului ne aflăm, chiar mai rău cu : ue, țările vestice europene și dezvoltate de pe urma sărăciei românilor, care și-au luat " inima în dinți ", " viața în piept " și " lumea în cap " și au plecat în Europa și peste tot, au plecat ca slugi la " frații vitregi de cruce și super / supra dezvoltați, pentru un trai mai bun, că despre decent nu se poate spune deoarece, au lăsat acasă și în spatele lor, multă suferință și familii necăjite, copii care duc dorul mamei, tatălui ori ambilor părinți, bunici suferinzi care au murit și pe copiii lor, nu i-au mai văzut, câtă suferință și necazuri ne-au adus evenimentele din 1989, numai neamul românesc si Dumnezeu, le știu ! Doamne, ascultă-ne și ajută pe români !

padurea nebuna 10:18:18 / 17 Iunie 2017
Articol lung

Ce o recomanda? 1. Dragnea 2. Originea - Teleorman, in top 3 cele mai sarace judete din Romania O solutie foarte buna din partea Partidului Saraciei Durabile

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2907 secunde