Cea mai mare restructurare din istoria National Geographic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cea mai mare restructurare din istoria National Geographic

Ştiință 05 Noiembrie 2015 / 15:21 663 accesări

National Geographic Society va renunţa la 180 din cei 2.000 de angajaţi ai săi, în cel mai mare proces de restructurare cu care s-a confruntat această companie în istoria sa de 127 de ani, potrivit washingtonpost.com. Restructurarea vine după ce, în luna septembrie, Twenty-First Century Fox Inc., o companie controlată de magnatul Rupert Murdoch, a anunţat că îşi va extinde parteneriatul încheiat pe o perioadă de 18 ani cu organizaţia non-profit National Geographic Society, ce vizează operarea televiziunilor National Geographic, pentru a include şi revistele şi platformele digitale National Geographic. În urma acestei noi înţelegeri, a cărei valoare financiară a fost de 725 de milioane de dolari, a fost creată o nouă organizaţie non-profit, National Geographic Partners, în care grupul Fox, controlat de Rupert Murdoch şi familia sa, deţine 73%, iar National Geographic Society - 27%.

Concedierile vor afecta aproape toate departamentele National Geographic Society, care funcţionează ca o organizaţie non-profit, inclusiv cel responsabil de revista ”National Geographic”, pe care societatea o editează încă de la lansarea sa, în 1888. Totodată, concedierile vor afecta angajaţi ai National Geographic Channel, cea mai profitabilă divizie a National Geographic Society. Reprezentanţii National Geographic Society au spus că angajaţii concediaţi reprezintă 9% din numărul total al salariaţilor organizaţiei. De asemenea, unui număr neprecizat de angajaţi le-au fost făcute oferte de preluare a acţiunilor pe care le deţin în aceeaşi organizaţie. Pe de altă parte, tranzacţia prin care grupul Fox al familiei Murdoch va deţine 73% din National Geographic Society este de aşteptat să fie finalizată la mijlocul lunii noiembrie. Un purtător de cuvânt al National Geographic, M.J. Jacobsen, a spus că decizia privind restructurarea nu a făcut parte din tranzacţia încheiată în septembrie cu Rupert Murdoch. Pe lângă acest program de restructurare, National Geographic Society a spus că va îngheţa planul său de pensii pentru angajaţii eligibili, va elimina asigurarea medicală pentru persoanele care vor ieşi la pensie şi va face modificări în ceea ce priveşte aceste contribuţii în rândul tuturor angajaţilor săi.

National Geographic Society este prezentă şi pe piaţa media din România, atât prin intermediul televiziunilor National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD şi Nat Geo People, cât şi prin versiunea în limba română a revistei ”National Geographic”.

Citește și:

Vrei un salariu mai mare? Uite cine ți-l dă!

Turismul și agricultura, sate fără câini investitori

„Scade rata”, fără plafon, dar cu... ziduri

2.000 de oameni, daţi afară de la Complexul Energetic Oltenia

Companii aeriene americane, anchetate12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1303 secunde