Cel mai bun violonist al Concursului „George Enescu“ va cânta la Los Angeles

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premiu pentru performanță violonistică

Cel mai bun violonist al Concursului „George Enescu“ va cânta la Los Angeles

Cultură 06 Iulie 2016 / 16:18 712 accesări

Tânărul violonist care va câștiga Premiul I la Secțiunea de Vioară a Concursului Internațional „George Enescu”, programat între 3 și 25 septembrie, la Ateneul Român, va putea participa la iPalpiti Festival of International Laureats 2017, care va avea loc în Los Angeles. Premiul este oferit de dirijorul și violonistul Eduard Schmieder, membru al juriului ediției de anul acesta a Concursului „George Enescu”.

iPalpiti Festival of International Laureats 2017 are ca scop susținerea tinerilor muzicieni cu un talent deosebit, care reușesc să ducă muzica clasică în secolul următor. Participarea la festival presupune susținerea de recitaluri în spații celebre, cum ar fi Disney Concert Hall, iar costurile necesare deplasării vor acoperite în mod integral de către organizatori.

Acest premiu special se adaugă Bursei „Ștefan Gheorghiu” de doi ani la Berlin, la prestigioasa Daniel Barenboim Academy, care va fi acordată celui mai bine clasat concurent român la Secțiunea Vioară a Concursului „George Enescu” 2016. Bursa este oferită de trei dintre cele mai importante violoniste de origine română în plan internațional, Mihaela Martin, Silvia Marcovici și Mariana Sîrbu, în memoria maestrului lor, profesorul și violonistul Ștefan Gheorghiu.

Citește și:

Asiaticii, extrem de interesați de Concursul „George Enescu“12
Pagina a fost generata in 0.3711 secunde