Ciolacu: vom arăta românilor că există bani suficienţi să mărim şi pensiile şi alocaţiile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ciolacu: vom arăta românilor că există bani suficienţi să mărim şi pensiile şi alocaţiile

Politică 19 Ianuarie 2021 / 10:11 3934 accesări
Foto: facebook, Marcel Ciolacu

Foto: facebook, Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii au finalizat varianta proprie a proiectului de buget pe anul acesta şi o vor prezenta în următoarea perioadă.

"Am finalizat proiectul nostru de buget pe anul 2021, o să îl prezentăm în următoarea perioadă, este şi sustenabil. Va merge şi pe consum şi pe investiţii în mare parte. Vom arăta românilor că există bani suficienţi să mărim şi pensiile şi alocaţiile, cu o stopare masivă a furtului de bani publici, ceea ce se întâmplă de un an.

Şi vom demonstra că nu este nevoie în plină criză economică să vindem societăţile româneşti, activele lor se ridică la aproximativ - să ştie toţi românii despre ce vorbim, de jaful care va urma - vorbim de aproximativ 10 miliarde de euro. Aici sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Bucureşti, CEC. Vor să vândă acţiunile.
Franţa, Germania, foarte multe state, mi se pare şi Polonia, Ungaria nu mai spun, au blocat vânzarea de acţiuni prin lege. Mai mult, Germania a dat posibilitatea guvernului de a cumpăra dacă este un brand naţional şi intră în faliment de a-l cumpăra statul", a spus Ciolacu la TVR 1.

El a adăugat că premierul Florin Cîţu vrea să vândă aceste companii "pentru că am ajuns la o datorie publică de 47%", iar PSD se va împotrivi.

"Aceste companii au profit de un miliard de euro iar premierul le vinde pentru că nu are bani", a susţinut Ciolacu.

"Dreapta vrea să privatizeze profitul țării, adică cele mai rentabile companii de stat!
Acestea au însumat în 2019, în timpul guvernării PSD, profituri anuale peste 800 de milioane de euro. Să cedezi acum, în pandemie, când prețul tuturor activelor este mult diminuat, bucăți imense din avuția națională, este o adevărată crimă economică!
Nu vă lăsăm să jefuiți economia și să condamnați definitiv România", mai scrie pe pagina de facebook a PSD.

Taguri articol


12