Specialiştii susţin că prevenirea cancerului este principalul atu al cireşelor, proprietăţile anticancerigene datorându-se antocianidinelor, substanţe care dau cireşelor culoarea roşie. Fructele au proprietăţi remineralizante şi tonifiante, fiind sursă bună de vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C, E) şi minerale (calciu, potasiu, fosfor). Imediat ce apar, trebuie să profităm la maximum de ele, ne sfătuiesc nutriţioniştii. Potrivit specialiştilor, aceste fructe nu trebuie să lipsească din dieta persoanelor care mănâncă alimente procesate, cărnuri. Cireşele reduc hiperaciditatea provocată de abuzul de alimente procesate, de carne, mezeluri. De asemenea, cireşele şi codiţele de cireşe sînt unele dintre cele mai bune diuretice naturale. Acestea acţionează în mod natural şi nu agresează organismul, aşa cum fac diureticele medicamentoase.