Controale DSV la foc automat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Controale DSV la foc automat

Politică 02 Octombrie 2007 / 00:00 708 accesări

Inspectorii Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au efectuat, pe parcursul săptămînii trecute, peste 200 de controale la unităţile de alimentaţie publică, în magazinele, exploataţiile profesionale şi pieţele agroalimentare din judeţ. Pe lîngă verificările privind condiţiile de producere, depozitare şi comercializare a produselor alimentare, inspectorii DSVSA au controlat şi respectarea normelor sanitare de transport în vigoare. Directorul executiv al DSVSA Constanţa, Grigore Mertoiu, a precizat că verificările au urmărit modul în care sînt verificate alimentele înainte de a fi puse pe piaţă, mai ales că multe pot conţine aditivi extrem de nocivi. Pentru depăşirea termenului legal de valabilitate, au fost retrase de la vînzare 1.294 kg de carne, 1.320 litri de lapte, 569 kg de peşte şi produse de cofetărie - patiserie în valoare totală de 22.000 de lei. „Am aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei sanitar - veterinare şi am acordat avertismente către opt societăţi constănţene. Pe de altă parte, au fost emise opt ordonanţe de interzicere a activităţii în unităţi de vinificaţie, îmbuteliere şi de depozitare a băuturilor alcoolice”, a declarat Grigore Mertoiu.

Taguri articol


12