CS Phoenix Constanța, a doua în clasament la finalul turului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Liga 1 de baschet feminin

CS Phoenix Constanța, a doua în clasament la finalul turului

Sport 21 Noiembrie 2017 / 14:52 1225 accesări
Phoenix s-a impus clar în fața rapidistelor, la Constanța, scor 95-56

Phoenix s-a impus clar în fața rapidistelor, la Constanța, scor 95-56

La sfârșitul săptămânii trecute, în Liga 1 de baschet feminin a avut loc etapa a 5-a, ultima din turul campionatului. Echipa Clubului Sportiv Phoenix Constanța a stat în această etapă, deoarece adversara ei, Phoenix II Galați, s-a desființat și s-a retras din campionat, din rațiuni financiare. Competiția continuă fără pauză între tur și retur, cele cinci etape din partea a doua a sezonului regulat fiind programate pe 26 noiembrie, 3, 19, 17 și 22 decembrie. În etapa următoare, a șasea, Phoenix Constanța va juca în deplasare cu Rapid București. Partida este programată vineri, de la ora 15.30, în Sala Giulești.

„Pentru că nu am jucat în etapa a 5-a, am avut la dispoziție două săptămâni de pregătire pentru meciul următor, cel cu Rapidul. Urmează apoi un alt joc dificil, cel cu Târgoviște, în care vrem să ne revanșăm pentru înfrângerea din tur”, a declarat baschetbalista constănțeană Denisa Fota.

„Cred că avem șanse mari să ajungem la turneul final, chiar dacă meciurile pe care le avem cu Rapid și Târgoviște se anunță foarte dificile. Mergem la București cu gândul doar la victorie”, a adăugat Bianca Fota, sora geamănă a Denisei.

„Avem așteptări de la meciurile următoare și sperăm să fim cât mai bine pregătiți la partida cu Rapid. Din păcate, retragerea lui Phoenix II Galați nu ne avantajează, pentru că noi avem nevoie de cât mai multe meciuri pentru a suda echipa și pentru a ne pregăti cât mai bine. S-a terminat prea repede acest tur de campionat, în opinia mea. Meciul decisiv este cel cu Târgoviște, o echipă cu experiență mai mare decât a noastră. Ambiția noastră este să ne revanșăm după înfrângerea din deplasare”, a afirmat Cristian Mănăstireanu, președintele clubului constănțean.

Rezultate din etapa a 4-a: CS Phoenix Constanța - CS Baschet Teleorman II Alexandria 91-48; CSM Târgoviște - Sepsi Sic II Sfîntu Gheorghe 110-32. Rapid București a stat.

Rezultate din etapa a 5-a: CS Baschet Teleorman II Alexandria - Sepsi Sic II Sfîntu Gheorghe 20-0 (neprezentare); Rapid București - CSM Târgoviște 66-76. Phoenix Constanța a stat.

După cinci etape, CSM Târgoviște este lider al clasamentului, cu 10 puncte din 5 jocuri (cinci victorii, zero înfrângeri), urmată de CS Phoenix Constanța 7p/4j, Rapid București 6p/4j, CS Baschet Teleorman II Alexandria 6p/5j și Sepsi Sic II Sfîntu Gheorghe 3p/4j.

Restanța Rapid București - Sepsi Sic II Sfîntu Gheorghe, din etapa a 2-a, s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 97-56. De asemenea, s-a disputat și un meci în devans, contând pentru etapa a 6-a: CSM Târgoviște - CS Baschet Teleorman II Alexandria 113-45 (15 noiembrie)

Citește și:

A treia victorie pentru baschetbalistele de la CS Phoenix Constanța

Succese pentru ambele formații constănțene din Liga 1 de baschet12
Pagina a fost generata in 0.2586 secunde