Cură de primăvară cu urzici

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cură de primăvară cu urzici

Sănătate 03 Martie 2010 / 00:00 699 accesări

Ceaiul de urzici are o influenţă pozitivă asupra pancreasului, el scăzând nivelul glicemiei. Totodată, urzica vindecă şi bolile şi inflamaţiile căilor urinare, precum şi retenţia urinară patologică. Având în acelaşi timp un efect uşor laxativ, este recomandabil mai cu seamă pentru o cură de primăvară. Pentru ceai se folosesc două linguriţe de urzici uscate la o ceaşcă de apă fierbinte, iar infuzia se bea de patru ori pe zi, fără să se adauge zahăr. Puteţi însă adăuga muşetel sau mentă pentru îmbunatatirea gustului. În medicina populară, cura cu ceaiul de urzici este propusă pentru câteva săptămâni în afecţiunile hepatice, biliare şi splenice (chiar în cazul tumorii la splină), la secreţii abundente ale stomacului şi aparatului respirator, la crampele şi ulcerele stomacale, la ulcerele intestinale şi bolile de piept. Pentru a menţine substanţele active, ceaiul se prepară doar prin opărire. Ca mijloc profilactic însă, se bea o singură ceaşcă cu ceai de urzici zilnic, tot timpul anului. Puteţi mânca frunze proaspete sau fierte de urzici ca pe orice legumă. Planta este bogată în vitamina C, prin urmare, apa în care a fiert poate fi consumată în loc de ceaiul obişnuit de urzici.



Ştiri recomandate

12