Cursanţi nemulţumiţi că sunt plătiţi să se califice?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eforie Culmea tupeului

Cursanţi nemulţumiţi că sunt plătiţi să se califice?!

Eveniment 30 Octombrie 2012 / 00:00 1825 accesări

CULMEA TUPEULUI! Paradoxul zilelor noastre este că, în timp ce unii români nu au un loc de muncă sau trăiesc din ajutorul de şomaj de câteva sute de lei, alţii se plâng că... sunt răsplătiţi financiar prea puţin pentru că... participă la un curs de formare profesională?! De obicei, situaţia se prezintă tocmai invers! Cursanţii sunt cei care plătesc chiar şi câteva mii de lei pentru a se califica într-un anumit domeniu.

1.000 PERSOANE FĂRĂ UN LOC DE MUNCĂ Primăria Eforie, printr-un parteneriat cu investitorii spanioli de la Futuver Consulting SL, a făcut posibil ca 112 persoane, care în prezent sunt şomere, să fie plătite cu 1.000 de lei pentru participarea la un curs de specializare, organizat pentru o perioadă de şase luni, în domeniul turismului în meserii precum: recepţioner, bucătar şi barman-ospătar. Autorităţile locale au ales să pună în aplicare un astfel de proiect pentru că staţiunea „trăieşte” din turism. Mai mult decât atât, datele celui mai recent studiu au scos la iveală că, în oraş, sunt aprox. 1.000 de persoane inactive în câmpul muncii. Iniţierea acestor cursuri de perfecţionare în turism a trezit interesul a sute de persoane din Eforie care erau în căutarea unui loc de muncă. Însă, o parte dintre cetăţenii care au fost selectaţi să participe la cursuri au fost nemulţumiţi că... cei 1.000 de lei acordaţi lunar în perioada derulării cursurilor ar fi fost prea puţini?! Oare nu era mai bine pentru ei să stea acasă şi să lase alte persoane care doresc într-adevăr să participe la astfel de cursuri şi să găsească un loc de muncă?

NESIMŢIRE DE RANG ÎNALT Primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, este dezamăgit că au apărut astfel de situaţii. „Aprox. 10-15% dintre persoanele care s-au înscris la curs şi-ar fi dorit să primească mai mulţi bani pe diverse considerente. Este regretabil ce se întâmplă. Noi am depus toate eforturile să putem implementa un astfel de proiect în Eforie. Nu a fost uşor pentru că ne-am „lovit” de birocraţia din România. Facem apel la participanţii la cursuri să fie serioşi! În caz contrar ei trebuie să lase locul altor persoane doritoare să se califice în turism şi să-şi găsescă un loc de muncă”, a declarat Brăiloiu. El a atras atenţia că, în timp ce un participant de la cursuri se plânge că primeşte lunar doar... 1.000 de lei, un angajat al Primăriei, cu trei ani de experienţă, este remunerat cu 600 de lei.



12