Designeri români, într-o expoziție inedită la Madrid

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Designeri români, într-o expoziție inedită la Madrid
Cultură 15 Iunie 2017 / 17:17 2211 accesări 0 comentarii

O expoziție dedicată designului românesc contemporan ce se inspiră din tehnicile, materialele și practicile tradiționale poate fi vizitată începând de joi la Central de Diseno din cadrul Centrului Cultural Matadero din Madrid, principala adresă a designului în Peninsula Iberică. Peste 50 de exponate imaginate de tinerii designeri români, de la ceramică, vestimentație, obiecte decorative de interior până la cărți ilustrate și grafică, vor fi expuse în cadrul acestei expoziții deschise până în 16 iulie, informează Institutul Cultural Român de la Madrid, care organizează evenimentul în colaborare cu Romanian Design Week și Asociația Designerilor din Madrid (Fundația DIMAD).

Expoziția, inedită în Spania, reunește o selecție de lucrări realizate în 2016 și 2017 de către unii dintre cei mai reprezentativi designeri români ai momentului. Construită pe două axe conceptuale, intitulate ''Codificat'', respectiv ''Suntem natură'', selecția de obiecte reflectă interpretarea contemporană a unor tehnici și matrice tradiționale, dar și lucrul designerilor cu artizanii pentru a recupera în actualitate materii prime și tehnici tradiționale. Arhitecta Eliza Yokina, autoarea designului expoziției, și Ioana Pîrvu, coordonatoare de expoziții în cadrul The Institute / Romanian Design Week, vor susține în data de 16 iunie o conferință despre principalele tendințe în designul românesc actual și proiectele de revitalizare a tradiției autentice.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2405 secunde