Din nou în bănci! Când e următoarea vacanță?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din nou în bănci! Când e următoarea vacanță?
Educație 12 Februarie 2017 / 17:11 3881 accesări 0 comentarii

Elevii se întorc în bănci de luni, 13 februarie, după vacanţa intersemestrială, care a durat o săptămână. Semestrul al doilea se va încheia în 16 iunie. Probele la examenul de Bacalaureat încep în 6 iunie şi se încheie în 30 iunie, iar Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a se va desfăşura în perioada 19-22 iunie. Până la încheierea cursurilor semestrului al doilea, elevii vor mai avea o vacanţă de primăvară, după sărbătoarea Paştilor. După zilele libere de Paşti, respectiv din 16 aprilie până în 18 aprilie, elevii vor intra în vacanţa de primăvară, din 19 aprilie până în 30 aprilie. În semestrul al doiea, elevii vor mai avea liber luni, 1 mai, de Ziua Muncii, joi, 1 iunie, de Ziua Copilului, luni, 5 iunie, în a doua zi de Rusalii. De asemenea, unităţile de învăţământ vor organiza diverse manifestări în 5 iunie, când este Ziua Învăţătorului. Totodată, în martie, la o lună după începerea semestrului al doilea, vor avea loc simulările la probele pentru examenele naţionale, care vor fi susţinute de elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a.

Astfel, elevii clasei a VIII-a vor susţine în 13 martie simularea probei scrise la limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională, în 14 martie la limba maternă şi în 15 martie la matematică. Simularea pentru Bacalaureat va fi în 13 martie la limba română, în 14 martie la limba maternă şi în 15 martie la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru profilul real, la cele trei probe participând atât elevii din clasa a XII-a, cât şi cei din clasa a XI-a. Simularea probei la alegere a profilului şi specializării, susţinută la una dintre materiile biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie, psihologie, va avea loc în 17 martie şi la aceasta vor participa doar elevii clasei a XII-a. Rezultatele la simulările examenelor naţionale vor fi afişate în 31 martie, la unităţile de învăţământ, şi vor fi analizate prin discuţiile cu elevii, dezbateri în clasă, şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şcolare. În aprilie vor avea loc şi Evaluările Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Primii testaţi vor fi elevii clasei a II-a, în săptămâna dinaintea Paştilor, respectiv în 10 aprilie, vor fi probele scrise la limba română şi limba maternă, în 11 aprilie - citit la cele două discipline, în 12 aprilie - proba scrisă la matematică şi în 13 aprilie - limba română pentru minorităţile naţionale, scris şi citit. Elevii clasei a IV-a vor susţine doar probe scrise la Evaluarea Naţională, în 3 mai la limba română, în 4 mai la matematică şi în 5 mai la limba maternă. Vor urma elevii clasei a VI-a, care vor susţine probe la limbă şi comunicare în 10 mai şi la matematică şi ştiinţe ale naturii în 11 mai. Tezele vor avea loc cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului al II-lea. În acest an, pentru programul “Şcoala Altfel” nu mai este o perioadă fixă, fiecare şcoală putând decide în ce săptămână organizează aceste activităţi. În semestrul al doilea, şcolile pot opta să organizeze “Şcoala Altfel” în săptămânile: 27 februarie - 31 martie şi 15 mai - 9 iunie pentru învăţământul preşcolar şi primar, respectiv 27 februarie - 31 martie şi 15 mai - 9 iunie pentru învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1987 secunde