Donald Trump, tête-à-tête cu Kim Jong Un, în curând!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Donald Trump, tête-à-tête cu Kim Jong Un, în curând!
Externe 22 Februarie 2019 / 16:29 203 accesări 0 comentarii

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va participa la o întâlnire tête-à-tête cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un la summitul prevăzut săptămâna viitoare la Hanoi, potrivit unui oficial american, relatează AFP. Cei doi lideri, care s-au întâlnit pentru prima oară în iunie 2018, la Singapore, urmează să se reîntâlnească la 27 şi 28 februarie în capitala vietnameză. Obiectivul afişat al Statelor Unite este de a ajunge la o ”denuclearizare” a Coreei de Nord. ”Formatul va fi similar celui al summitului de la Singapore din iunie”, a declarat un oficial american dub protecţia anonimatului, evocând un "tête-à-tête", iar apoi o întâlnire lărgită cu echipele lor. Reprezentantul special al Statelor Unite pentru Coreea de Nord Stephen Biegun se află deja la Hanoi pentru a se întâlni cu omologul său nord-coreean Kim Hyok Chol. Întrebaţi ce elemente ar putea să figureze într-o eventuală declaraţie comună, oficiali americani au refuzat să se exprime pe această temă în acest stadiu.

Donald Trump a lăudat din nou, miercuri, calitatea relaţiilor sale cu Kim Jong Un, dar a subliniat că acesta din urmă ar trebui să facă un gest ”semnificativ” pentru a spera la o ridicare a sancţiunilor impuse ţări sale din cauza programului său nuclear.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.185 secunde