Două unități alimentare închise și alte câteva zeci, amendate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nicio săptămână fără grave nereguli pe litoral Două unități alimentare închise și alte câteva zeci, amendate
Social, Sănătate, Turism 12 August 2019 / 14:48 3140 accesări 0 comentarii

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat în săptămâna trecută 239 de unităţi alimentare.

Controalele au vizat 167 de unităţi de alimentaţie publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 2 unităţi de procesare lapte şi o unitate de produse congelate, potrivit unui comunicat transmis de ANSVSA.

În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 37 de unităţi, respectiv 13 restaurante, 6 unităţi tip fast - food, 6 unităţi tip bufet, 1 rulotă, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie şi 1 unitate procesare lapte, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 351.000 de lei. Totodată, au fost emise două Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de procesare lapte şi o unitate tip fast-food. ANSVSA nu a făcut publice numele unităților alimentare închise sau amendate.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1427 secunde