Elevii din clasa a VII-a vor da evaluarea naţională în aceleaşi condiţii ca până acum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elevii din clasa a VII-a vor da evaluarea naţională în aceleaşi condiţii ca până acum

Educație 16 Martie 2023 / 09:07 1317 accesări

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii educaţiei, stabilind, între altele, că desfăşurarea evaluării naţionale pentru generaţia de elevi aflată în prezent în clasa a VII-a să se facă în aceleaşi condiţii ca până acum, fiind prorogat termenul de intrare în aplicare a evaluării naţionale la 6 discipline.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, ordonanţa de urgenţă armonizează, actualizează cadrul legislativ pe trei componente.

În acest sens, actul normativ vizează "stimularea mobilităţii universitare prin acordarea burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat, de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare".

De asemenea, mandatele aflate în curs de exercitare ale membrilor Consiliului Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior vor fi prelungite până la data de 31 decembrie 2023, în vederea finalizării procedurilor de acreditare internaţională (în derulare), precizează sursa citată.Ştiri recomandate

12