Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin proba la Limba maternă în cadrul simulării examenului de Bacalaureat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin proba la Limba maternă în cadrul simulării examenului de Bacalaureat

Educație 30 Martie 2023 / 08:00 881 accesări

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a din partea minorităţilor naţionale susţin, joi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă în cadrul simulării examenului de Bacalaureat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Luni a avut loc verificarea la Limba şi literatura română, marţi proba a fost programată proba obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi comunicate pe 6 aprilie.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele.

Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso şi sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Probele la care se susţine simularea examenului de Bacalaureat sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă - pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.Ştiri recomandate

12