Elevii Liceului Teoretic „George Călinescu“ din Constanța au dăruit de Paște

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elevii Liceului Teoretic „George Călinescu“ din Constanța au dăruit de Paște

Educație 19 Aprilie 2019 / 15:39 3456 accesări

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în preajma Paștelui, cu sprijinul domnului director al liceului prof. Vasile Mihăilă, pentru a răspândi zâmbete și bucurie copiilor mai puțin norocoși.

O primă acțiune intitulată „Speranța de Paște!“ reprezintă a doua campanie de binefacere în sprijinul comunității de mame și copii din Câmpia Turzii și este promovată de ASOCIAȚIA DE INTEGRARE ȘI TERAPIE A COPIILOR CU AUTISM – AITCA – HAI SĂ FIM PRIETENI! Participanții au fost voluntarii asociației, părinți, elevi și cadre didactice de la Liceul Teoretic „George Călinescu”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ și unitățile școlare din Mihail Kogălniceanu. La nivelul Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa, activitatea a fost coordonată de prof. diriginte al clasei a XI-a F, Gabriela Băitoc, alături de profesorii diriginți ai claselor a IX-a B, a IX-a E, a X-a F, a XI-a B, a XI-a C și a XI-a F.

Cea de-a doua acțiune a presupus deplasarea la CENTRUL DE PLASAMENT MICUL ROTTERDAM din Constanța pentru a oferi sprijinul material copiilor aflați în acest centru. Impactul asupra elevilor a fost extrem de puternic, întrucât au conștientizat rolul major al familiei lor, libertatea și dragostea de care se bucură în spațiul securizant al casei părintești spre deosebire de viața cazonă pe care o trăiesc copiii din imediata lor apropiere. Activitatea a fost coordonată de prof. diriginte al clasei a VII-a, Cătălina Gherase și de psihologul școlar Claudia Nasie cărora li s-au alăturat prof. diriginți ai claselor a XI-a B și a XI-a D.12