FABULOS! Simona Halep câştigă al doilea trofeu de Grand Slam din carieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Învingătoare în finala de la Wimbledon

FABULOS! Simona Halep câştigă al doilea trofeu de Grand Slam din carieră

Tenismena constănţeană a spulberat-o în ultimul act pe Serena Williams
Sport 13 Iulie 2019 / 17:06 2195 accesări

Constănţeanca Simona Halep a scris încă o pagină de aur în istoria sportului românesc la capătul unei evoluţii entuziasmante în marea finală de la Wimbledon. După triumful de anul trecut de la Roland Garros, Simona Halep şi-a trecut în palmares al doilea succes într-un turneu de Grand Slam, obţinând trofeul la All England Club. Sâmbătă după amiază, în finala turneului de la Londra, Halep (locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7) a învins-o pe americanca Serena Williams (locul 10 WTA şi cap de serie numărul 11), cu scorul de 6-2, 6-2, după doar 55 de minute de joc.

Tenismena noastră a intrat prima în arenă şi a început în forţă confruntarea de pe iarba londoneză, adjudecându-şi primele patru game-uri, după 13 minute, Serena fiind depăşită la toate capitolele. După un prim set câştigat în 26 de minute, Simona a abordat cu un moral ridicat setul secund, care a fost echilibrat la început şi după ce a fost condusă cu 2-1 Halep s-a desprins decisiv la 4-2. Constănţeanca noastră a continuat în aceeaşi manieră agresivă şi nu i-a oferit nicio şansă adversarei, câştigând şi ultimele două game-uri, pentru o victorie în stil de mare campioană.

Pentru triumful din al treilea turneu de Grand Slam al anului, Halep va încasa un cec în valoare de 2.350.000 de lire sterline şi 2.000 de puncte WTA.12