Fără WC, dar cu manuale PDF

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul „Genunche“ iese din nou la rampă Fără WC, dar cu manuale PDF
Educație 14 Decembrie 2017 / 17:16 1880 accesări 1 comentariu
Liviu Pop a promis că peste vreo 10 ani vom avea un învățământ performant

Liviu Pop a promis că peste vreo 10 ani vom avea un învățământ performant

În timp ce mii de școli nu au primit aviz de funcționare din partea ISU, iar în cazul celor din meciul rural grupul sanitar este în fundul curții, ministrul Liviu "Genunche" Pop a făcut joi un anunț care l-a făcut și pe premierul Mihai Tudose să fie ironic. Mai exact, "șeful" Educației Naționale din România a declarat cu mândrie că toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv, pe platforma manuale.edu.ro. "Avem pe ordinea de zi proiectul legii manualului şcolar. În principiu, acest proiect de lege prevede existenţa unui singur manual de bază pentru fiecare programă şcolară a elevilor din învăţământul preuniversitar de stat şi particular. Ministerul, alături de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, se obligă în a pune pe platforma manuale.edu.ro toate aceste manuale de bază în format PDF şi digital interactiv, traduse în toate limbile minorităţilor, iar la cererea învăţătorului/ profesorului, alături de elev şi părinte, se pot tipări aceste manuale prin grija Editurii Didactice şi Pedagogice", a spus Pop, la începutul şedinţei de Guvern. Iar replica lui Tudose a venit rapid: "Să dea Dumnezeu să funcţioneze. Aţi văzut că încă mai sunt reminiscenţe cu manualul de a V-a!".

În cele din urmă, proiectul de lege care reglementează regimul manualului şcolar de bază în învăţământul preuniversitar a fost adoptat joi de Guvern, stipulându-se că manualul şcolar este un bun de interes public. Conform actului normativ, proiectele de manuale şcolare sunt realizate de către autori/coautori şi se depun în formă de manuscris la Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), în vederea evaluării calităţii ştiinţifice. Evaluarea manualelor se organizează prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, în baza unei proceduri aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei, de către grupuri de evaluatori formate din cadre didactice, selectate în baza apelului public de selecţie. Manualele şcolare admise în urma evaluării vor fi publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, cu scopul de a selecta manualul şcolar de bază prin proceduri transparente aprobate prin ordin al ministrului.Proiectul de lege adoptat de Guvern va fi transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbătut şi adoptat în procedură de urgenţă.

Loading...

1 comentariu

Ion 08:26:02 / 15 Decembrie 2017
Constanta

Introduceti in scoli manualul in care ne arata tradatorii de tara, inclusiv cei din PSD in locul celui de sport e mai interesant

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2911 secunde