FC Viitorul U17 s-a impus la loviturile de departajare la „Saudi Leaders Cup”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / În a doua partidă din grupă

FC Viitorul U17 s-a impus la loviturile de departajare la „Saudi Leaders Cup”

Sport 21 Ianuarie 2020 / 20:52 888 accesări
Sursa foto: Facebook Viitorul FC

Sursa foto: Facebook Viitorul FC

Formaţia FC Viitorul Under 17 a susținut, marți seară, al doilea meci din cadrul puternicei competiții internaționale „Saudi Leaders Cup”, care se desfăşoară în Arabia Saudită, la Riad. După succesul din prima partidă cu Zenit St. Petersburg, scor 3-1, echipa constănţeană a trecut de formaţia gazdă, Al Hilal, după executarea loviturilor de departajare. Rezultat final: FC Viitorul U17 - Al Hilal U17 1-1 (Luca Andronache 12-pen. / Algomik Turki 73) şi 4-1 (Dănuleasa, Mălăele, Burnete, N. Popescu / B. Mohammed) la loviturile de departajare. Portarul Dincă a intervenit salvator la loviturile executate de Faisal şi Abdullah.

Au evoluat următoarele echipe - FC Viitorul U17 (antrenori Constantin Fălină, Ștefan Sandu): Dincă - Maftei, Dănuleasa, Sîrbu (78 Lazăr), Mitulețu - Onuț (52 Radaslavescu), Popescu, Mălăele - Malama (41 Burnete), Andronache, Bodișteanu (66 Iorga); Al Hilal U17 (antrenor Anel Karabeg): Saad - Khaled, Ald. Mohammed, B. Mohammed, Fahad, Faisal, Ald. Mishal, Mosaab, Abdullah, Riyadh, B. Mishal. Au mai jucat: Meshal - Alq. Mohammed, Saleh, Hussam, Abdullah, Naif, Als. Mishal, Turki, Abdulrahman.

„După ce Bodișteanu a executat puțin peste poartă o lovitură liberă în min.8, Academia Hagi a deschis scorul în min.12 prin Luca Andronache, care a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Bodișteanu, 1-0. În min.27 Popescu a fost faultat un metru în careu de un jucător al gazdelor, însă centralul partidei a dictat lovitura liberă din afara suprafeței de pedeapsă! A executat Mălăele, care a trimis puțin peste poartă. Constănțenii ar fi putut intra la cabine cu avantaj mai consistent, însă Bodișteanu (min.35) a trimis alături în situație de unu la unu cu portarul Saad!

În partea a doua tot constănțenii au fost cei care au dictat ritmul partidei. Andronache a avut șansa desprinderii în min.57, când a trimis în brațele portarului Saad din interiorul careului. Apoi, în min.61, Maftei și-a încercat șansa de la distanță, însă din nou portarul gazdelor a intervenit eficient. Au urmat două ocazii rarisime pentru Academia Hagi: mai întâi Radaslavescu (min.69) a ratat singur cu portarul, iar apoi Mălăele (min.71) a trimis pe lângă portar și un fundaș saudit a respins de pe linia porții. Contrar cursului jocului, Al Hilal a reușit egalarea în min.73, când noul intrat Algomik Turki a speculat o indecizie a defensivei constănțene, 1-1. Constănțenii nu au acuzat șocul și au forțat golul victoriei, însă au avut ghinion în min.80+2, când Popescu a trimis cu capul și un jucător al gazdelor a salvat de pe linia porții.

A rămas 1-1, astfel că s-au executat lovituri de departajare pentru stabilirea formației care primește un punct suplimentar. Elevii lui Constantin Fălină au avut nervii mai tari și s-au impus cu 4-1. Au transformat Dănuleasa, Mălăele, Burnete și Popescu, iar portarul Dincă a parat două dintre cele trei execuții de la punctul cu var ale gazdelor”, a fost filmul meciului, postat pe site-ul oficial al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

În ultimul joc din Grupa A, FC Viitorul U17 va întâlni joi, 23 ianuarie, pe Sporting Lisabona - Academia Hagi.12
Pagina a fost generata in 0.1943 secunde