Fost director al Direcției de Sănătate Publică Tulcea, trimis în judecată. Ce acuzații i se aduc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fost director al Direcției de Sănătate Publică Tulcea, trimis în judecată. Ce acuzații i se aduc
Justiție 11 August 2017 / 15:08 504 accesări 0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MILITARU LAURENȚIA-MARIANA, la data faptelor director al Direcției Județene de Sănătate Publică Tulcea, pentru săvârşirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată.

VIZIREANU MIRCEA-RADU, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și

BĂNUȚ BOGDAN, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2012 – 2013, inculpata Militaru Laurenția-Mariana, în calitate de director al Direcției Județene de Sănătate Publică Tulcea, a încheiat la prețuri supraevaluate două contracte cu societatea comercială administrată de inculpatul Vizireanu Mircea-Radu, cu ocazia atribuirii unor lucrări de execuție privind întreținerea și amenajarea sediului Direcției.

Cele două contracte atribuite în mod nelegal au vizat ”lucrări de reparație instalație canalizare subsol” și ” achiziție cazan de apă caldă pentru centrala termică” în valoare totală de 87.535 lei, lucrări ce au fost efectuate doar în proporție de aproximativ 10% cu toate că prețul a fost achitat integral.

Totodată, produsul ce a făcut obiectul celui de-al doilea contract a fost achiziționat la un preț vădit supraevaluat, de peste trei ori mai mare decât prețul real al pieței.

În cursul anului 2015, inculpata Militaru Laurenția-Mariana, în aceeași calitate și beneficiind de ajutorul inculpatului Bănuț Bogdan, a încheiat cu societatea administrată de acesta din urmă un contract privind achiziția de ”lucrări de reparație instalație / rețea termică” în valoare totală de 110.030 lei.

Și în această situație lucrările contractate au fost parțial efectuate cu toate că prețul contractului a fost achitat integral.

În cauză, Direcția Județeană de Sănătate Publică Tulcea s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile și asupra unor conturi bancare, ce aparțin inculpatei Militaru Laurenția-Mariana.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2541 secunde