Franța va prelungi perioada dintre cele două doze anti-Covid – Pfizer și Moderna

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Franța va prelungi perioada dintre cele două doze anti-Covid pentru vaccinurile Pfizer și Moderna

Externe 11 Aprilie 2021 / 09:36 965 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Autoritățile vor prelungi cu două săptămâni perioada dintre cele două doze din serurile anti-Covid bazate pe tehnologia ARN mesager – Pfizer și Moderna, începând din 14 aprilie,pentru a putea vaccina cât mai repede și cât mai mulți oameni cu prima doză.

Autoritățile sanitare din Franța au recomandat, în luna ianuarie, o perioadă de șase săptămâni între doze, pentru a spori eficiența campaniei de vaccinare, dar guvernul s-a opus, spunând că nu existau studii care să ateste eficiența vaccinurilor la un interval prelungit între doze.

Acest model a fost totuși adoptat de Marea Britanie, care a obținut în ultima lună o scădere accelerată atât a numărului infectărilor cât și al deceselor de Covid. Producătorii de vaccinuri spun că după prima doză persoana vaccinată capătă o oarecare imunitate, dar la un nivel semnificativ mai mic decât după rapel.

Numărul de persoane din secțiile de ATI din țară continuă să urce, iar Franța ar putea depăși, săptămâna viitoare, pragul de 100 de mii de decese cauzate de Covid. Sâmbătă au fost raportate peste 43 de mii de noi cazuri de Covid și 5.769 de pacienți la ATI, la nivel național.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1997 secunde