Google va lansa un soft de inteligență artificială, similar cu ChatGPT

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Google va lansa un soft de inteligență artificială, similar cu ChatGPT

Tehnologie 07 Februarie 2023 / 09:34 1107 accesări

Reuters explică faptul că Alphabet (compania-mamă a Google) intenționează prin lansarea noului soft de inteligență artificială să ofere o alternativă la botul ChatGPD, dezvoltat de compania OpenAI cu sprijinul Microsoft, principalul rival al Google în materie de tehnologie.

Directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, a declarat că botul, denumit “Bard”, este un soft de inteligență artificială conversațional și va testa feedback-ul utilizatorilor Google. Va fi lansat în următoarele săptămâni. În același timp, Sundar Pichai a mai precizat că Google intenționează să adauge funcții AI motorului său de căutare, care “sintetizează materialul pentru căutări complexe”.

În spatele botului Bard se află softul de inteligență artificială al Google, LaMDA. În cadrul unei demonstrații, la fel ca și ChatGPD, botul Bard oferă răspunsuri prompte la căutările utilizatorilor. Spre exemplu, botul dezvoltat de Google a oferit trei răspunsuri la căutările utilizatorului referitoare la descoperirile unui telescop spațial.

Nu este încă clar modul în care Alphabet intenționează să diferențieze botul său de ChatGPT, devenit extrem de cunoscut în ultimele luni, în special în rândul studenților și al elevilor din întreaga lume.

Surse: Biziday, ReutersŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1296 secunde