Grapefruitul, bun pentru prevenirea bolilor tubului digestiv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Grapefruitul, bun pentru prevenirea bolilor tubului digestiv

Sănătate 16 Februarie 2010 / 00:00 606 accesări

Grapefruitul (roz sau galben) se consumă proaspăt, sub formă de suc sau în salate. Pentru a scăpa de gustul puternic amărui, puteţi îndepărta pieliţa care acoperă pulpa. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, un grapefruit consumat zilnic menţine sănătatea gingiilor, prevenind inflamarea acestora şi, alături de lămâie, este benefic în tratarea răcelilor, fiind eficient în scăderea febrei. Pe lângă aceasta, grapefruitul este recomandat pentru prevenirea bolilor tubului digestiv, constipaţiei, diareei, diabetului, acidităţii gastrice, ateroscleroza şi astm. Conţinutul scăzut de calorii îl recomandă în curele de slăbire şi menţinerea greutăţii. Atenţie însă, pentru că grapefruitul nu este recomandat în perioadele în care luaţi medicamente, sucul de grapefruit conţinând substanţe care pot interacţiona cu unele antibiotice, anticoncepţionale, antidepresive sau medicamente administrate în boli cardio-vasculare, scăzând eficacitatea acestora.



Ştiri recomandate

12