HC Dobrogea Sud porneşte asaltul spre grupele EHF European League

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal masculin / EHF European League

HC Dobrogea Sud porneşte asaltul spre grupele EHF European League

Sport 21 Septembrie 2020 / 14:09 887 accesări
Sursa foto: www. hcdobrogeasud.ro

Sursa foto: www. hcdobrogeasud.ro

Marţi, 22 septembrie, de la ora 19.45 (în direct la Digi Sport 2), Sala Sporturilor din Constanţa va găzdui partida dintre formaţiile HC Dobrogea Sud Constanţa şi Sporting Lisabona, din prima manşă a turului al doilea preliminar al EHF European League.

O partidă în care handbaliştii pregătiţi de Djordje Cirkovic, George Buricea şi Ionuţ Rudi Stănescu vor să facă un prim pas spre grupele competiţiei, pregătind cu mare atenţie confruntarea cu echipa portugheză.

„Meciurile grele abia încep. Ne pregătim pentru o dublă foarte importantă cu Sporting Lisabona, o echipă foarte bună care a jucat, în ultimele sezoane, în Liga Campionilor. Handbalul portughez a progresat foarte mult, avem și noi experiența cu Porto, din urmă cu două sezoane, din grupele Cupei EHF. Este clar că adversarii noștri au prima șansă, dar suntem capabili să ne batem cu ei. Sper să facem două meciuri mari și să reușim să ne calificăm. Este cea mai importantă dublă din istoria acestui club. O accedere în grupe ar însemna foarte mult pentru orașul nostru, pentru noi și pentru handbalul masculin românesc, pentru că ar însemna să avem cel puțin două echipe în această etapă a competiției, care nu este la îndemâna oricui. Sporting este favorită, dar consider că avem maturitatea și tăria de caracter să reușim calificarea. Vrem o performanță istorică pentru clubul nostru și pentru orașul Constanța”, a declarat Ionuţ Rudi Stănescu, preşedintele HCDS, pentru site-ul oficial al clubului constănţean.

„În România va fi un meci total diferit, cu o echipă mult mai competitivă. Ne așteaptă și un drum lung, dar vom pleca devreme pentru a avea o zi să pregătim meciul acolo. Echipa este concentrată și motivată și își dorește să joace în grupele Europa League. Știm că va fi o dublă întâlnire, ne dorim să câștigăm acolo și să obținem calificarea acasă”, a spus Rui Silva, antrenorul echipei oaspete, pentru site-ul oficial al lui Sporting.

Dinamo Bucureşti este calificată direct în grupele EHF European League, în timp ce Potaissa Turda va susţine şi ea, marţi, 22 septembrie, de la ora 21.45, pe teren propriu, întâlnirea tur cu formaţia franceză Fenix Toulouse, tot din turul secund al acedstei competiţii.12