Hoții tupeiști de aparate Pay Point nu mai scapă! Sunt sub urmărire penală!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hoții tupeiști de aparate Pay Point nu mai scapă! Sunt sub urmărire penală!

Eveniment 26 Ianuarie 2018 / 19:00 1357 accesări

În 25 ianuarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Aurel Moise, Voinică Nedelcu, Gigel Holban, Costel Răzvan Petrea, Cristi Constantin Dumitran, Petrică Buriu, Ionel Popescu și Nelu Şeinoiu, domiciliaţi în localitatea Ciobanu şi oraşul Hârşova, jud. Constanţa, aflaţi în stare de reţinere, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat ( mai multe fapte, în formă consumată şi tentată ) şi tentativă la tâlhărie. Potrivit Parchetului, probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat că, în cursul anului 2017, inculpaţii Aurel Moise, Gigel Holban, Cristi Constantin Dumitran și Petrică Buriu au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi ceilalţi inculpaţi, în scopul comiterii de furturi din societăţi comerciale, în special pentru sustragerea de pesticide/insecticide, aparate utilizate pentru plata facturilor tip Pay Point şi ţigări, atât pe raza jud. Constanţa, cât şi pe raza altor judeţe.

AU FURAT TOT CE-AU PRINS

În noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2017, inculpaţii Aurel Moise, Petrică Buriu și Voinică Nedelcu au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna 23 August, jud. Constanţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări în valoare de 20.000 lei, iar ulterior, în noaptea de 3 spre 4 decembrie 2017, împreună cu inculpatul Costel Răzvan Petrea, au pătruns în aceeaşi locaţie, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi băuturi energizante în valoare de 22.000 lei. În noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2018, în timp ce inculpatul Nelu Şeinoiu asigura paza, inculpaţii Cristi Constantin Dumitran și Ionel Popescu au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al SC PROFI ROM FOOD SRL situat în mun. Constanţa, de unde au sustras un aparat electronic pentru plata facturilor tip Zebra Point, cauzând un prejudiciu în cuantum de 6.507 lei. În noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2018, inculpaţii Cristi Constantin Dumitran, Ionel Popescu și Petrică Buriu, prin forţarea uşilor de acces, au pătruns în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în comuna Măicăneşti, jud. Vrancea, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.618 lei, iar apoi în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în localitatea Burduşani, jud. Ialomiţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi sticle cu băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.000 lei. În noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2018, inculpaţii Aurel Moise, Gigel Holban, Răzvan Costel Petrea și Voinică Nedelcu au încercat să sustragă ATM-ul montat în sediul SC CEC BANK SA – Agenţia Topolog, Sucursala Tulcea.

CEA MAI PLINĂ DE AVENTURI NOAPTE LE-A PUS CAPAC

În noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2018, în timp ce inculpatul Nelu Şeinoiu asigura paza, inculpaţii Cristi Constantin Dumitran, Ionel Popescu și Petrică Buriu au pătruns într-o fermă situată în localitatea Negru Vodă, jud. Constanţa, cu scopul de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru, întrucât au fost surprinşi de o persoană de sex bărbătesc şi, pentru a-şi asigura scăparea, au exercitat acte de violenţă asupra acesteia. Mai târziu, prin forţarea uşilor de acces, au încercat să pătrundă în magazinul PENNY situat în loc. Agigea, jud. Constanţa, cu scopul de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru, apoi prin forţarea uşilor de acces, au pătruns în punctul de lucru aparţinând SC ENEL SA din mun. Constanţa, cu scopul de a sustrage două aparate tip Pay Point, fără a reuşi acest lucru. Au reușit, totuși, să fure un compresor în valoare de 3.000 de lei, dintr-o locuinţă din localitatea Chirnogeni, jud. Constanţa.

ARESTAȚI ȘI CERCETAȚI PENAL

După această aventură, la data de 25 ianuarie, a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa. În cauză, organele de urmărire penală au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale şi a Brigăzii Operaţiuni Speciale Constanţa. Organele de poliţie din cadrul Poliţiei Mun. Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor, continuă cercetările faţă de cei opt inculpaţi în scopul documentării şi administrării probatoriului cu privire la alte infracţiuni similare, săvârşite prin acelaşi mod de operare.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2431 secunde