Iar încep lucrări de asfaltare pe Tomis! Să sperăm că nu durează o veșnicie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sezonul reabilitărilor

Iar încep lucrări de asfaltare pe Tomis! Să sperăm că nu durează o veșnicie

Administrație 23 Septembrie 2018 / 17:25 1904 accesări

Venirea toamnei nu înseamnă trafic mai lejer la Constanța. Dimpotrivă. După începerea anului școlar, multe bulevarde și străzi principale devin imposibil de circulat la anumite ore. Cozile de mașini conduse de oameni care merg sau se întorc la serviciu ori își duc sau își iau copiii de la școală sunt enorme, comparabile cu cele produse de turiști în miezul verii. Și de parcă asta n-ar fi fost destul, autoritățile locale încep lucrări de reabilitare a principalelor bulevarde, acțiuni care par să dureze o veșnicie uneori.

CIRCULAȚI PE BULEVARDUL TOMIS? AȚI ÎNCURCAT-O!

Dacă printre arterele rutiere pe care vă deplasați zilnic se numără și Bulevardul Tomis, ar trebui să vă înarmați cu nervi de fier, pentru că, în perioada următoare, un tronson al acestei artere rutiere va intra în reabilitare. „Este vorba despre porțiunea cuprinsă între străzile Farului și Poporului care va fi frezată în vederea asfaltării, luni și marți noaptea. Pentru ca lucrările să se desfășoare în bune condiții, constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă, sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. Lucrările de frezare sunt efectuate de către S.C. Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Constanța, între orele 22.00 și 5.00, iar în tot acest interval orar, traficul va fi restricționat, alternativ, pe câte un sens de mers. După frezarea carosabilului urmează asfaltarea care va fi efectuată joi și vineri noaptea, cu aceleași restricții în ceea ce privește staționarea autovehiculelor. De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări”, anunță Primăria Constanța pe pagina de Facebook.

SE REPETĂ POVESTEA TRONSONULUI CAPITOL-LUPOAICĂ?

Amintim că, în urmă cu doi ani, Primăria a început reabilitare tronsonului cuprins între Capitol și Lupoaică. Lucrările de reabilitare au durat mai mult de jumătate de an, timp în care autoritățile au avansat mai multe termene de finalizare, niciunul nefiind respectat. Ba chiar, la un moment dat, aflat în plină campanie electorală, actualul primar Decebal Făgădău (la vremea respectivă interimar), anunțase că își dă demisia dacă lucrările nu vor fi gata la 1 iunie 2016. Evident, și-a încălcat singur promisiunea, spunând că anunțul său fusese înțeles greșit. Să sperăm că nu se va repeta povestea și de această dată...12
Pagina a fost generata in 0.1511 secunde