Împăratul Japoniei ar putea să abdice la 31 martie 2019

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Împăratul Japoniei ar putea să abdice la 31 martie 2019
Monden 20 Octombrie 2017 / 11:58 541 accesări 0 comentarii

Împăratul Japoniei, Akihito, în vârstă în prezent de 83 de ani, va abdica la 31 martie 2019, afirmă vineri cotidianul Asahi Shimbun, citând surse guvernamentale, aceasta fiind pentru prima oară când un împărat ar abdica în Japonia în ultimii peste 200 de ani, relatează France Presse. Potrivit ziarului, premierul Shinzo Abe urmează să aibă întâlniri cu oficiali și reprezentanți ai Casei imperiale în noiembrie înainte de a anunța oficial data abdicării. La solicitarea AFP, un purtător de cuvânt al Casei imperiale nipone a declarat vineri că "nimic nu a fost încă decis" cu privire la data abdicării împăratului. Akihito a produs un șoc anul trecut în țară când și-a exprimat dorința de a se retrage, după ce s-a aflat peste trei decenii pe tronul Japoniei, invocând vârsta sa înaintată și probleme de sănătate. Acest anunț surpriză a generat probleme la Tokyo, deoarece nicio lege din Japonia nu prevedea retragerea unui împărat, o funcție pe viață. În acest context, a fost relansată dezbaterea privind principiul succesiunii strict masculine la tronul Japoniei.

În iunie trecut, parlamentul nipon a adoptat o lege care îl autoriza pe împăratul Akihito să abdice din cauza vârstei sale, în termen de trei ani de la data promulgării textului.

Fiul său cel mai mare, prințul moștenitor Naruhito, în prezent în vârstă de 57 de ani, ar urma să-i succeadă pe tronul Japoniei, supranumit "Tronul Crizantemei".Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3768 secunde