Iohannis, despre certificatul de vaccinare în UE: Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, nu turistice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis, despre certificatul de vaccinare în UE: Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, nu turistice

Social, Administrație 27 Februarie 2021 / 09:34 3044 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, pentru o abordare coordonată și unitară la nivel european privind certificatele de vaccinare, susținând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale.

Aceasta, în contextul în care ideea unor pașapoarte vaccinale este susținută de o serie de țări, care doresc relansarea zborurilor internaționale și a turismului, unele dintre cele mai afectate sectoare în pandemie.

Președintele Klaus Iohannis a accentuat faptul că, în cazul unor eventuale viitoare crize similare, sunt foarte importante lecțiile învățate din actuala pandemie, astfel încât trebuie valorificată foarte bine experiența dobândită în această perioadă.

Ținând cont de faptul că pandemia este globală, în timp ce competențele în domeniul sănătății sunt naționale, Președintele României a susținut necesitatea îmbunătățirii arhitecturii europene în domeniu cu scopul de a contribui la consolidarea Uniunii Europene.

În acest context, Președintele Klaus Iohannis a pledat pentru îmbunătățirea structurilor și mecanismelor existente pentru o mai bună protecție, prevenire, pregătire și răspuns la nivelul UE în cazul unor pericole care vizează sănătatea umană.

Sursă:presidency.ro12
Pagina a fost generata in 0.2738 secunde