„Libera circulație a persoanelor ar putea destrăma Uniunea Europeană“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministrul ceh de Externe: „Libera circulație a persoanelor ar putea destrăma Uniunea Europeană“
20 Martie 2017 / 15:12 134 accesări 0 comentarii

Libera circulație a persoanelor ar putea conduce la destrămarea Uniunii Europene dacă aceasta nu va fi controlată, a declarat Lubomir Zaoralek, ministrul ceh de Externe, citat de Reuters. Cehia a fost un susținător important al libertăților fundamentale ale UE, inclusiv al dreptului cetățenilor de a trăi și de a lucra în alte state membre, încă de când s-a alăturat Blocului comunitar, în anul 2004. În cadrul unui interviu pentru ziarul Hospodarske Noviny, Zaoralek a subliniat că ar putea fi nevoie de un control al liberei circulații pentru a sprijini UE.

”Ceea ce spunem este că respectăm libera circulație și alte lucruri, dar rezultatul ar putea fi că din cauza acestor principii uniunea s-ar putea destrăma”, a afirmat ministrul ceh de Externe. Imigrația, inclusiv sosirea unui număr mare de oameni din statele mai sărace din estul UE, a reprezentat una dintre probleme majore abordate în cadrul campaniei pentru referendumul privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1925 secunde