Licitațiile de Marine și Eleganță s-au mutat la hotelul Vega

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Licitațiile de Marine și Eleganță s-au mutat la hotelul Vega

Cultură 25 Iulie 2014 / 00:00 378 accesări

Timp de trei zile, de marți până ieri, constănțenii, dar și iubitorii de frumos aflați în trecere prin oraș au putut admira, la Muzeul de Artă, tablourile și obiectele de lux care fac parte din licitațiile casei Artmark - Marine și Marinărit, respectiv Eleganță & Vanitas, care vor avea loc duminică, de la ora 20.30, la hotelul Vega din stațiunea Mamaia. Cei care nu au reușit să vadă prețioasele obiecte și tablouri de colecție pot să le admire astăzi și mâine, între orele 9.00 și 21.30, dar și duminică, în intervalul orar 9.00 - 20.30.

Cele mai valoroase marine care atrag atenția sunt tabloul lui Gheorghe Petrașcu „Case la Constanța”, evaluat între 12.000 și 16.000 de euro, și un tablou de Ion Theodorescu-Sion, „Bărci la Balcic”, cu un preț estimat între 12.000 și 18.000 de euro. Printre vedetele licitației Eleganță & Vanitas se află ceasul aurit Tressa, comandat special pentru Nicolae Ceaușescu și oferit cadou de statul Mexic, cu un preț cuprins între 4.500 și 6.500 de euro, haina din vulpe albastră a Elenei Ceaușescu (preț de pornire 1.500 de euro) sau colierul din aur (60.000 - 90.000 euro) creat special pentru Marina Dimitropoulos, fosta soție a președintelui Greciei din anii '80-'90, Konstantinos Karamanlis. De asemenea, atrage atenția și cupa din argint masiv decorată cu simboluri propagandistice, oferită dictatorului Gheorghe Gheorghiu-Dej cu ocazia aniversării a 50 de ani (preţ de pornire: 20.000 euro).

CURSURI DE MANAGEMENT AL ARTEI, LA MUZEU ȘI LA BALCIC În weekend, se vor desfășura pe litoralul românesc cursuri de management al artei, organizate de Artmark. Sâmbătă, de la ora 10.00, Manuela Plăpcianu va susține un curs introductiv despre piața de artă. După aceea, la ora 12.00, participanții la curs vor vedea una dintre cele mai îndrăgite tematici din pictura românească, Balcicul și Caliacra, pornind pe urmele celor mai de seamă artiști români, sub îndrumarea directorului Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu, și a criticului de artă Pavel Șușară.

Duminică, de la ora 10.00, cursurile vor continua la Muzeul de Artă. Ele vor fi susținute de lectorii Iulian Pleștiu, Doina Păuleanu, Cristina Olteanu și Diana Dochia, care îi vor familiariza pe cei prezenți cu organizarea pieței de artă și cu principalele etape din creația artistică românească. Taxa de participare la aceste cursuri este de 200 de euro, preț în care sunt incluse materialele de curs, cateringul pe parcursul celor două zile și transportul cu autocarul la Balcic și Caliacra.



12